Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
1przepisna
zupy
Przepisy zebrane przez: pierozki2

Spis treści

  • Zupa z czerwonej porzeczki3

Zupa z czerwonej porzeczki

Autor: Black_soul
Przepisów: 39 Ocena: 259
  • 5-6 os.
  • > 60 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • - 1,5 dag margaryny
  • - 1,5 dag mąki tortowej
  • - 2 szklanki wody
  • - 30 dag czerwonej porzeczki
  • - cukier do smaku
  • - 165 ml śmietany kremówki 30%
  • - 2 łyżki śmietany 18%
  • - kilka gałązek czerwonej porzeczki do dekoracji

Sposób przygotowania

1 1. W garnku rozpuszczamy margarynę. Wsypujemy mąkę i mieszamy. Przygotowujemy jasną zasmażkę. Dalej mieszając wlewamy po szklance wody. Gotujemy około 15 minut.
2. Porzeczki blendujemy. Dodajemy do zupy razem z cukrem. Gotujemy przez 5 minut.
3. Zupę zdejmujemy z ognia. Czekamy chwilkę aby nie była zbyt gorąca i mieszamy ze śmietaną kremówką.
4. Przestudzoną wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
5. Zimną zupę przelewamy do miseczek. Dekorujemy keksem śmietany 18% i gałązkami czerwonej porzeczki. Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Zupa z czerwonej porzeczki Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.