Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
20przepisówna
Zupy bożonarodzeniowe
Przepisy zebrane przez: smaker

Spis treści

  • Wigilijny barszcz czerwony3
  • Barszcz czerwony z tortellini4
  • Wigilijny barszcz z uszkami6
  • Barszcz z krokietami8
  • Wigilijny barszcz z uszkami9
  • Zupa grzybowa11
  • Zakwas na barszcz czerwony.12
  • Paszteciki wigilijne14
  • Dania wigilijne – Tradycyjna zupa grzybowa15
  • Uszka z grzybami17
  • Paluszki drożdżowe do barszczu 19
  • krokiety z grzybami i kapustą20
  • Paszteciki krucho-drożdżowe22
  • Krokiety z mięsem mielonym 24
  • Barszczyk czerwony na słodko i drożdżowe mini bułeczki26
  • Zupa grzybowa z ziemniakami28
  • Barszcz czerwony czysty (Wigilijny)30
  • barszcz czerwony na włoszczyźnie32
  • Krokiety domowe33
  • Podkręcona zupa grzybowa34

Wigilijny barszcz czerwony

Autor: MojaKuchnia
Przepisów: 52 Ocena: 1794
  • 3-4 os.
  • 60 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 5 buraków
  • kilka suszonych grzybów
  • 1/2 cebuli
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka listków laurowych
  • kilka ziaren czarnego pieprzu
  • 2 łyżki octu winnego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • Sól
  • mielony czarny pieprz

Sposób przygotowania

1 Grzyby zalewamy szklanką wrzątku i odstawiamy na 20 minut.

Obieramy buraki, 3 kroimy w ćwiartki, a 2 ścieramy na grubej tarce.

Wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy na średnim ogniu.

Opalamy nad palnikiem połowę cebuli.

Do buraków dodajemy cebulę, przyprawy i czosnek.

Dodajemy grzyby razem z wodą, w których się moczyły.

Gotujemy około godziny, aż buraki będą miękkie.

Na koniec dodajemy łyżkę masła, 2 łyżeczki octu winnego i doprawiamy mielonym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Wigilijny barszcz czerwony Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.