Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
20przepisówna
Zupy bożonarodzeniowe
Przepisy zebrane przez: smaker

Spis treści

  • Wigilijny barszcz czerwony3
  • Barszcz czerwony z tortellini4
  • Wigilijny barszcz z uszkami5
  • Paszteciki wigilijne6
  • Dania wigilijne – Tradycyjna zupa grzybowa8
  • Barszcz czerwony czysty (Wigilijny)10
  • Uszka z grzybami11
  • Paluszki drożdżowe do barszczu 12
  • barszcz czerwony na włoszczyźnie14
  • krokiety z grzybami i kapustą15
  • Paszteciki krucho-drożdżowe16
  • Barszczyk czerwony na słodko i drożdżowe mini bułeczki18
  • Wigilijny barszcz z uszkami19
  • Zupa grzybowa z ziemniakami20
  • Krokiety domowe22
  • Krokiety z mięsem mielonym 24
  • Podkręcona zupa grzybowa25
  • Barszcz z krokietami26
  • Zakwas na barszcz czerwony.28
  • Zupa grzybowa30

Wigilijny barszcz czerwony

Autor: MojaKuchnia
Przepisów: 52 Ocena: 2140
  • 3-4 os.
  • 60 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 5 buraków
  • kilka suszonych grzybów
  • 1/2 cebuli
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka listków laurowych
  • kilka ziaren czarnego pieprzu
  • 2 łyżki octu winnego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • Sól
  • mielony czarny pieprz

Sposób przygotowania

1 Grzyby zalewamy szklanką wrzątku i odstawiamy na 20 minut.

Obieramy buraki, 3 kroimy w ćwiartki, a 2 ścieramy na grubej tarce.

Wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy na średnim ogniu.

Opalamy nad palnikiem połowę cebuli.

Do buraków dodajemy cebulę, przyprawy i czosnek.

Dodajemy grzyby razem z wodą, w których się moczyły.

Gotujemy około godziny, aż buraki będą miękkie.

Na koniec dodajemy łyżkę masła, 2 łyżeczki octu winnego i doprawiamy mielonym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Wigilijny barszcz czerwony Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.