Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
55przepisówna
Zupy, zupki, zupeczki
Przepisy zebrane przez: Nevermore

Spis treści

  • Zupa z włoskiej kapusty i kiełbasy chorizo3
  • Zupa warzywna z grzybami i soczewicą 4
  • Dynia z kurczakiem5
  • Pikantna zupa fasolowa (po meksykańsku)6
  • Zupa fasolowa na słodko-kwaśno8
  • Zupa fasolowa z salami9
  • Solianka10
  • Zupa pikantna z warzywami12
  • Zupa porowa - cebulowa13
  • Zupa warzywna z batatami i kurczakiem14
  • Kolorowa zupa serowa15
  • Zupa fasolowo-pomidorowa 16
  • Zupa z kalarepą i pieczonym kurczakiem 18
  • Pyszna zupa SEROWA19
  • Khao Soi – smaczna zupa z Tajlandii20
  • Grochówka z kiszoną kapustą21
  • Zupa paprykowa z mielonymi klopsikami22
  • Zupa "co w lodówce" z dodatkiem wędzonej papryki.23
  • Zupa warzywna z soczewicą24
  • Zupa pełna warzyw26
  • Zupa z brokułów,zielonej fasolki i innych warzyw27
  • Jesienne zupa - na przecierze jarzynowym z cukinią i jabłkiem28
  • Harira – popularna zupa z Maroka30
  • Zupa kalafiorowa31
  • Ukraiński barszcz czerwony z fasolą32
  • Tajska zupa Curry34
  • Paprykowa zupa curry z kurczakiem35
  • ZUPA FASOLOWA37
  • Zwykła zupa fasolowa39
  • Rosyjska solianka z mięsem i ziemniakami40
  • Zupa serowa w stylu meksykańskim42
  • Kapuśniak po słoweńsku-Vipavska corba 43
  • Zupa z kurczakiem curry45
  • Ognista fasollada z kurczakiem47
  • Zupa ogórkowa z ziemniakami48
  • Zupa curry z kurczakiem i makaronem49
  • Pikantna krewetkowa Zupa Jambalaya50
  • Zupa zimowa52
  • Najlepsza zupa ogórkowa z kurczakiem53
  • zupa ogórkowa...54

Zupa z włoskiej kapusty i kiełbasy chorizo

Autor: facetzprzepisem
Przepisów: 144 Ocena: 796
  • 3-4 os.
  • 60 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 200 g kapusty włoskiej
  • 200 g ziemniaków
  • 1 mała cebula
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka, korzeń (opcjonalnie)
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cm imbiru
  • 400 g pomidorów z puszki
  • 1 litr bulionu
  • 100 g hiszpańskiej kiełbasy chorizo;
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka cukru
  • 2-3 łyżki oliwy
  • kolendra do przybrania
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1 W garnku z grubym dnem, na oliwie należy zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek pokrojony w plasterki oraz starty korzeń imbiru.
2 Dodać do garnka pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę pokrojoną w talarki – dusić dwie minuty.
3 Dodać bulion, pomidory z puszki, sos sojowy, gotować, aż ziemniaki będą średnio miękkie. Przyprawić cukrem, solą i pieprzem.
4 Dodać pokrojoną w paski kapustę, i gotować kolejne 5-7 minut.
5 Na patelni usmażyć na oliwie pokrojone chorizo, dodać do zupy razem z wytopionym tłuszczem. Gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Zupa z włoskiej kapusty i kiełbasy chorizo Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.