Do góry

Książki

Kuchenne rewolucje: Nowe przepisy Magdy Gessler!

W książce znajduje się blisko 60 przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów programu Kuchenne Rewolucje.

Dzięki nim przygotujesz sycące zupy, aromatyczne mięsa, wyśmienite desery. Niech Twoją kuchnię wypełni kusząca woń świeżych ziół, pełne kolorów warzywa i owoce, wyraziste smaki mięs.

Magda Gessler, najbardziej znana polska restauratorka i kreatorka smaku, zdradza przepisy, które odmieniły kulinarne oblicze Polski.

Zainspiruj się i zrewolucjonizuj kuchnię w swoim domu!


Gulasz z baraniny po zbójnicku

sezon 5, odcinek 2

dla 4 osób

Składniki:

-800 g chudej baraniny

-600 g kiszonej kapusty

-4 łyżki smalcu

-2 łyżki mąki pszennej

-500 ml wody

-3 średniej wielkości cebule

-1 łyżka koncentratu pomidorowego

-1 łyżka suszonego majeranku

-1 łyżeczka mielonej słodkiej czerwonej papryki

-1 łyżeczka mielonej ostrej czerwonej papryki

-sól, cukier

 

Przygotowanie:

Mięso umyj, osusz i pokrój w średniej wielkości kostkę. Posól i oprósz mąką. Na patelni rozgrzej smalec, obsmaż na nim mięso na złoty kolor. Kapustę odciśnij z soku i posiekaj, przełóż do garnka o grubym dnie i zalej dwoma szklankami wody. Dodaj mięso i gotuj je na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. Cebulę obierz i posiekaj. Przesmaż ją na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu, dodaj mąkę, przecier pomidorowy, majeranek i paprykę. Podsmażaj przez 2-3 minuty. Zawartość patelni dodaj do kapusty z mięsem. Całość wymieszaj. Dopraw solą, ostrą papryką i cukrem do smaku. Duś jeszcze przez 15 minut. Podawaj z ziemniakami.

Książka ukaże się już 17 kwietnia!


Źródło: Informacja prasowa/Interia.pl

Polecane przepisy

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń