Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Goście wpadają z wizytą, a ty nie masz pomysłu na to czym ich ugościć? Zapomnij o nudnych przekąskach, które serwowałeś już setki razy. Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami zaskoczy twoich bliskich i bez wątpienia stanie się hitem każdej imprezy.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 897
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 322
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 57
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 897
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 322
Składniki
Rozpocznij od przygotowania masy serowej. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a następnie wymieszaj go z jajkami i majonezem. Całość rozsmaruj cienką warstwą na blaszce o wymiarach 30x40 cm wyłożonej papierem do pieczenia lub sylikonową matą. Piecz przez 25-30 minut w temperaturze 190 stopni.
W międzyczasie na dużej patelni podsmaż starte na tarce o grubych oczkach pieczarki. Następnie dodaj do nich posiekaną drobno cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażaj do momentu aż cebula się zeszkli. Dopraw solą i pieprzem, a następnie odstaw do wystudzenia.
W misce zmieszaj wszystkie pozostałe składniki potrzebne do przygotowania farszu, a na samym końcu dodaj przestudzone pieczarki z cebulą. Całość dokładnie wymieszaj.
Gdy placek serowy będzie upieczony i lekko wystudzony, rozsmaruj na nim równą warstwą mięsno-pieczarkowy farsz. Zwiń roladę, uważając, aby ser nie popękał.
Zawiń roladę w folię aluminiową i piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 45 minut. Po wyjęciu z piekarnika nie odwijaj rolady z folii zanim całkowicie wystygnie. Chłodną roladę pokrój na plasterki.