Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialna w smaku surówka z kalafiora i marchewki. Lekka, chrupiąca, polana dressingiem na bazie majonezu i miodu. Cudownie komponuje się z pieczonymi mięsami, rybami oraz daniami wegetariańskimi.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 50
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 50
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
Kalafior płuczemy pod zimna wodą, dzielimy na różyczki, marchewkę obieramy, warzywa ścieramy na tarce. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki i koperek siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski.
Do miseczki dodajemy majonez, sok z cytryny, miód oraz przyprawy. Wszystko razem mieszamy.
Surówkę polewamy dressingiem, mieszamy.