10 numer Magazynu Pyszne już w dystrybucji

W najnowszym wydaniu magazynu PYSZNE rozpływamy się nad zaletami gruszki, a dania z gruszkami rozpływają się w naszych ustach. Jabłko musiało ustąpić jej pola, przynajmniej na chwilę!

Przygotowujemy się do narodowego testu na najlepszego kucharza i na warsztat(y) bierzemy rosół, bo każdy szanujący się szef kuchni powinien zrobić go dokładnie tak, jak robiła to jego babcia. Bez udziwnień i eksperymentów, bo tradycja broni się sama. Rozprawiamy się z rybami, które sprawiamy, przyprawiamy, a przede wszystkim z głową kupujemy. Z rozważań o rybach do zdrowia już niedaleko, a skoro mowa o zdrowiu, to zapraszamy na kaszę, którą specjalnie dla Was odczarowaliśmy i odarliśmy z nudy i banału. Na deser pieczemy tarty. A dla nielubiących słodyczy - quiche. Kruche ciasto potrafi zaskoczyć. Smacznego!

Oto, co czeka na Ciebie w najnowszym wydaniu:

- Bohater sezonu: Gruszka - Najczęściej przegrywa z jabłkiem, ale nie u nas! Poznaj ją bliżej i przekonaj się, jakie potrawy można z niej wyczarować
- Do poczytania: Małokarpacki Szlak Winny - Wina... Zazwyczaj kojarzą się z Włochami, Grecją, Francją czy Gruzją. Okazuje się, że wystarczy zajrzeć za naszą południową granicę, aby raczyć się wyśmienitymi słowackimi winami
- Warsztaty kulinarne: Król polskich zup - Jedno z najpyszniejszych i najbardziej tradycyjnych dań. Trzeba poświęcić mu trochę czasu, ale warto - aromat prawdziwego, naturalnie doprawionego rosołu nie ma sobie równych
* Smaker poleca: Blaski i cienie foie gras - Historia rarytasu, który przez masową produkcję stał się kontrowersyjny. Jest jednak sposób na to, aby móc się nim rozkoszować bez wyrzutów sumienia
- Menu na co dzień: Co dziś jemy? - Już w parę chwil możesz wyczarować pyszny obiad na każdy dzień tygodnia
- Domowa piekarnia: Chleb najlepszy z własnego piekarnika - Dzięki naszym przepisom poczujesz smak i aromat prawdziwego chleba
- Smakujemy Polskę: rogal świętomarciński z Poznania i jabłka łąckie
- Do poczytania: Zimą, latem - tylko Białka Tatrzańska! - Podhalańską wieś możesz odwiedzić o każdej porze roku - zawsze znajdziesz tam atrakcje dla siebie i swojej rodziny
- Warsztaty kulinarne: Ryby głosu nie mają? Nie w naszej kuchni! - Sprawianie, porcjowanie, przechowywanie, wybieranie... A przede wszystkim wyśmienite gotowanie - z nami przerobisz ryby na wszystkie sposoby
- Z czym to się je?: Oto jest kasza - Podpowiadamy, jak przyrządzić kaszę, żeby było nie tylko zdrowo, ale też bardzo smacznie
- Widelcem po mapie: Gorąca kuchnia Południowej Afryki - Różnorodność klimatyczna, rasowa, kulturowa oraz kulinarna... Kraj niesamowitych widoków, miast i dzikich zwierząt poleca się na talerze
- Warsztaty kulinarne: Tarty & tartaletki - Kruche ciasto można przyrządzić na sto sposobów - zarówno na słodko, jak i na wytrawnie
- Słodkości: Otul się słodyczą - Gdy za oknem jesienna pogoda, a dni coraz krótsze, najlepszym lekarstwem na chandrę są: gorąca herbata, ciepły koc i oczywiście słodkie wypieki!

Magazyn pyszne dostępny jest również w wersji elektronicznej.

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
10
Ciasta Racuszki drożdżowe

Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...

Odsłon: 921

>60 min
7
60 min
2
30 min
3

Polecane artykuły

Informacje Bataty z grilla zastąpią najlepsze przekąski. Jakich przypraw używać do nich i z czym je podawać?

Bataty już od kilku lat dosyć często goszczą na naszych stołach. Można przygotować z nich frytki z piekarnika, dodać do warzywnych potrawek, a nawe...

0
Informacje Możesz go jeść bez ograniczeń również podczas odchudzania. Odkryj makaron 0 kalorii

Znasz niskokaloryczny makaron, który nie tuczy? Czy to w ogóle jest możliwe? Okazuje się, że tak! Makaron konjac to nowość z Chin, która podbija in...

19
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Schab z rusztu na trzy sposoby oraz sernik pistacjowy

Majówka to czas, kiedy w szczególności szukamy przepisów na dania z grilla. Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz, która w asyście Mateusza Gesslera pr...

1
Informacje Energetyczny koktajl z pokrzywy. Na nadmiar wody w organizmie i dobrą pracę jelit

Pokrzywa kojarzy się przede wszystkim z niepotrzebnym chwastem. Tymczasem miłośnicy naturalnej kuchni dobrze wiedzą, że to przydatny składnik. Młod...

1