Do góry

Newsy

Błędy, które popełniamy robiąc zupy

2. Rozgotowywanie dodatków

Fot. 123RF/Picsel

Chyba nie ma nic gorszego niż zaserwowanie bliskim zupy, która tak naprawdę jest rozgotowaną papką. I nie mamy tutaj na myśli kremów, a zupy, w których powinny pływać jędrne kawałki warzyw, ryż lub makaron. Należy bardzo uważać na to, kiedy dodajemy poszczególne składniki. Twarde warzywa, ryż i kasze mogą gotować się nieco dłużej, jednak np. makaron powinniśmy dodać dosłownie kilka minut przed końcem przygotowywania zupy. Unikajcie również zostawiania ryżu lub makaronu na dłuższy czas w płynie - wówczas zachowa się jak gąbka.

Pobierz aplikację smaker

Następna strona >>

1 2 3 4 5 6 7

Polecane artykuły

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Najlepiej oceniane artykuły

Rozwiń Zwiń