Do góry

Newsy

Błędy, które popełniamy robiąc zupy

5. Nieumiejętne obchodzenie się z przyprawami

Fot. 123RF/Picsel

Czy słyszeliście o tym, że większość przypraw powinno dodawać się dopiero pod koniec gotowania? Warto stosować się do tej rady, gdyż w ten sposób unikniecie chociażby przesolenia zupy. Za wcześnie dodany pieprz lub zioła mogą również sprawić, że potrawa będzie bardzo gorzka. Wynika to z faktu, iż z czasem smaki zaczynają się koncentrować, stając się bardziej wyrazistymi. Pamiętajcie również, o umiarze - dodanie zbyt dużej ilości przypraw może być równie szkodliwe, co niedoprawienie potrawy.

Pobierz aplikację smaker ciasta i desery

Następna strona >>

1 2 3 4 5 6 7

Polecane artykuły

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Najlepiej oceniane artykuły

Rozwiń Zwiń