Dowiedz się więcej o użytkownikach Smakera!

Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak gotuje Paszczak, jakie jest jego kulinarne marzenie i dlaczego mężczyźni są lepszymi kucharzami niż kobiety. Przeczytaj wywiad z Kermeetem, autorem bloga Paszczak gotuje

Od jak dawna zajmuje się Pan gotowaniem?

Chyba od zawsze. Swoją pierwszą potrawę ugotowałem jako dziecko. Gotowałem z babcią, z rodzicami i tak już zostało.

Czy pamięta Pan swoje pierwsze danie?

Niestety nie pamiętam.

Czy zgadza się Pan ze stwierdzeniem, że mężczyźni gotują lepiej od kobiet?

Tak. Podobno mężczyźni mają więcej kubków smakowych niż kobiety.

Co Pana zdaniem sprawia, że danie jest wyjątkowe?

Chyba to, że zostało przygotowane z pasją i miłością do gotowania, a nie dlatego, że np. jest to kolejna potrawa gotowana z obowiązku.

Jakie są Pana sposoby na przyciągnięcie domowników do stołu?

INTERIA.PL



Po prostu gotuję :)

Na Pana blogu można znaleźć potrawy tradycyjne, ale i takie z nutką fantazji, jak spaghetti z ananasem. Skąd czerpie Pan pomysły na przepisy? Czy ma Pan jakieś ściśle autorskie przepisy?

Gdy gotuję daną potrawę po raz pierwszy, zapoznaję się z różnymi przepisami, z książek, z Internetu, a także z telewizji i nigdy nie gotuję dokładnie według przepisu, a zawsze go modyfikuję według własnego smaku i własnych upodobań. Chyba, że są to ciasta, w których ważne jest zachowanie odpowiednich proporcji. Na moim blogu są oczywiście ściśle autorskie przepisy, jak np. wspomniane spaghetti z ananasem.

Z jakich powodów założył Pan bloga kulinarnego?

Chciałem zebrać swoje przepisy w jednym miejscu, a zarazem podzielić się nimi z innymi ludźmi.

A czy ma Pan jakieś kulinarne marzenie?

Poznać smak wołowiny Kobe.

Proszę dokończyć zdanie:

Preferuję kuchnie...różnorodną, bo lubię poznawać nowe smaki.
Moim popisowym daniem jest...bigos, chilli con carne, żurek oraz sushi.
Moim największym kulinarnym niewypałem była...hand made noodle, czyli chiński makaron. Wyrabiałem ciasto cztery godziny, by w końcu przepuścić je przez maszynkę do mięsa.

Wywiad z Kermeet przeprowadziła redakcja Smaker.pl. Zdjęcia użyte w wywiadzie pochodzą z bloga Paszczak gotuje

Bartosz Rumieńczyk

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Sernik Anielski Puch

Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...

Odsłon: 34582

60 min
39
Dania główne Warzywne klopsy mielone

Dzisiaj warzywne klopsy mielone czyli mielone mięso z dużą ilością warzyw. Pr...

Odsłon: 624

15 min
8
Desery Deserki waniliowo-malinowe

Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...

Odsłon: 178

>60 min
5

Polecane artykuły

Informacje Dodany do kawy, pomaga schudnąć. Zrób też schab, zupę lub sos z tą genialną przyprawą

Kardamon – genialna przyprawa z Indii – znajduje zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w medycynie naturalnej. Nie dość, że doskonale podkreśla ona...

1
Informacje Likier z kukułek. Smak cukierków z dzieciństwa

Kojarzysz cukierki kukułki, czyli nadziewane karmelki? To kultowe polskie słodycze, które nadal cieszą się dużym zainteresowaniem. Nie każdy wie, ż...

2
Informacje Idealna sałatka dla kobiet po 50. Skończą się problemy ze zbędnymi kilogramami i wypadaniem włosów

Nie jest tajemnicą, że po 50. roku życia metabolizm spowalnia. Wiele pań w tym wieku zaczyna borykać się z nadprogramowymi kilogramami, oraz przykr...

4
Informacje 5 pomysłów na surówki do mięs z rusztu. Proste przepisy idealne do grilla

Grillowana karkówka, szaszłyki, czy kiełbasa to pyszne dania, które potrzebują odpowiedniej oprawy. Warto zaserwować je ze świeżym lub podpiekanym...

7