Do góry

Newsy

Jakich ryb unikać?

2. Tilapia

Fot. 123RF

Ten gatunek ryby, podobnie jak panga, jest hodowany w Azji, gdzie najczęściej ryby przebywają w zanieczyszczonych, sztucznych zbiornikach. Aby jak najwięcej ryb, w jak najszybszym czasie, osiągnęło wagę umożliwiającą ich sprzedaż, karmi się je paszami zawierającym i znaczne ilości antybiotyków, środków bakteriobójczych oraz hormonów. Substancje te mogą przenikać do mięsa ryb, aby następnie trafić na nasze talerze. O jedzeniu tilapii powinni zapomnieć zwłaszcza alergicy oraz osoby, mające problemy z sercem.


Zobacz też: Świąteczne inspiracje z różnych stron świata. Kliknij!

Następna strona >>

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Polecane artykuły

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Najlepiej oceniane artykuły

Rozwiń Zwiń