Krzysztof Ilnicki - wybitny talent polskiej sceny cukierniczej. Absolwent Thames Valley University w Londynie na kierunku Międzynarodowych Sztuk Kulinarnych. W trakcie swojej kariery gastronomicznej zawędrował do londyńskiej Mirabelle Marco Pierre White'a, gdzie pełnił funkcję zastępcy szefa cukierni. W michellenowskiej restauracji Hakkasan w Londynie (wyróżnionej jako najlepsza azjatycka restauracja na świecie i 19 wśród 50 najlepszych na świecie) był szefem cukierni, a jego flagowym deserem - sernikiem kokosowym - zachwycił się brytyjski dziennik The Guardian. W Polsce szefował cukierni sopockiego Sheratona, wykładał także technologię czekolady na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim. Obecnie prowadzi autorską pracownię Umam w Gdańsku. Jest laureatem prestiżowej nagrody AIG PRIX przyznawanej przez Europejską Akademię Gastronomiczną, zdobywają tytuł Najlepszego cukiernika w Polsce (Prix au Chef Pâtissier).
Gosia Molska - dziennikarka kulinarna, producentka programów kulinarnych i foodproducer w dużych kulinarnych show. Kulinarne szlify zdobywała pod okiem Hanny Szymanderskiej. Podczas swoich kulinarnych podróży zjadła już pół Europy, Indie, Malezję, Tajlandię, Sri Lankę, Koreę i kawałek Afryki. Cały czas ma apetyt na więcej, a Polska stanowi dla niej nieustanny obiekt smakowitych badań. W swoim programie „Polska Molskiej" odkrywała tajemnice rodzimej, lokalnej kuchni. Jest autorką książki „Kuchnia Regionalna" i felietonistką Polska The Times. Obecnie związana z programem „Pytanie na Śniadanie" emitowanym na antenie TVP2, w którym prowadzi kącik kulinarny i cykl podróżniczy. Mama kilkuletniej Malinki, hedonistka, foodie. Kocha to, co robi.