Uczestnicy trzeciej edycji "Bake Off - Ale Ciacho!"

Który z uczestników programu zdobędzie uznanie jurorów i tytuł Króla Wypieków?

11 września rusza kolejna edycja najsłodszego show w Polsce - "Bake Off - Ale Ciacho!". Zanim zasiądziecie przed telewizorami, poznajcie nowych uczestników, którzy będą rywalizować o tytuł Króla Wypieków.

Kamil Hajduk - 29 lat, Warszawa

Absolwent technikum elektronicznego. Na co dzień pracuje jako starszy programista w zespole rozwoju oprogramowania. Po godzinach... blogger. W swoich wpisach podejmuje tematykę kulinarno-parentingową. Pisze także opowiadania, których akcja toczy się w Warszawie. Pełnoetatowy mąż oraz ojciec 2-letniego synka.

Kamil jest również uzytkownikiem Smakera. Kliknij tutaj, aby zobaczyć jego przepisy.

Anastazja Stypułkowska - 27 lat, Łapy

Jest magistrem elektrokardiologii i pracuje w pracowni USG, EKG i RTG. Wypieki to jej sposób na relaks i jedna z największych pasji od wielu lat. Marzy o własnej cukierni, w której będzie mogła serwować wypieki według jej własnej receptury. Do udziału w programie namówił ją narzeczony, który jest wielkim fanem jej wypieków.

Daniel Coceancig - 30 lat, Miedary

Od prawie 10 lat pracuje w banku. Poza służbowymi obowiązkami jego czas wypełniają studia z zarządzania projektami innowacyjnymi oraz remont nowego domu, który kupił rok temu. Po przeprowadzce na wieś odkrył uroki życia z dala od wielkomiejskiego zgiełku. Od trzech lat prowadzi również blog, na którym umieszcza przepisy i zdjęcia swoich wypieków.

Elżbieta Nakielska - 57 lat, Wiekowice

Z zawodu jest stolarzem meblowym, jednak na co dzień - wspólnie z mężem - uprawiają rośliny i hodują zwierzęta w swoim gospodarstwie. Matka dwójki adoptowanych dzieci, którym z ogromna radością przygotowuje smakowite wypieki, których fanką jest nie tylko ona sama ale także jej najbliżsi. Poza pieczeniem interesuje się rękodziełem - wyrobami z wikliny papierowej, kwiatami z krepiny i robótkami na drutach.

Katarzyna Rakoczy - 28 lat, Podgórze Bukowskie

Na co dzień mieszka oraz pracuje w Rzeszowie. Z zawodu jest geodetą i zajmuje się kartowaniem map. Wspólnie z mężem prowadzi również ponad dwudziestohektarowe gospodarstwo w Bieszczadach. Kocha piesze wędrówki, pilates i zajęcia ze stepowania. W wolnych chwilach tworzy modele 3D budynków w programach graficznych oraz robi kolczyki. Jej znakiem rozpoznawczym są kwiaty - niemal wszystkie ubrania są nimi ozdobione. Wspólnie z siostrą tworzy zgrany duet, który na wszelkich uroczystościach domowych zapewnia pyszne wypieki.

Halina Kaczmarek - 64 lata, Poznań

Mieszka w Poznaniu, gdzie prowadzi małą pracownię introligatorską, w której zajmuje się ręczną oprawą i naprawą książek, albumów, itp. Ukończyła technikum hodowlano-rolnicze oraz posiada tytuł czeladnika krawieckiego i kurs introligatora. Szczęśliwa mama i babcia dwójki nastoletnich wnucząt. Uwielbia szydełkować, robić na drutach oraz szyć. Lubi czytać poezję. Czasem także pisze wiersze. Interesuje się historią, archeologią starożytną, kosmologią i astrologią.

Monika Soliszko - 35 lat, Warszawa

Pochodzi z Kotkowa, malowniczej miejscowości na Warmii, ale od czterech lat mieszka w Warszawie. Do stolicy przeprowadziła z dwójką nastoletnich dzieci. Syn i córka są jej dumą, radością i przyjaciółmi. Fanka adrenaliny! Jeździła w rajdach terenowych, latała motolotnią, skoczyła na bungee. Kolejnym ekscytującym marzeniem jest skok ze spadochronem.

Piotr Wróblewski - 18 lat, Warszawa

Jest uczniem trzeciej klasy liceum ogólnokształcącego. Pochodzi z wielodzietnej rodziny - ma dziewięcioro rodzeństwa. Kocha piec ciasta dla najbliższych i przyjaciół, a czasem także znajomym znajomych. W przyszłości chciałby otworzyć własną lokalną kawiarnię, gdzie będzie sprzedawał domowe wypieki o unikalnych smakach. W wolnym czasie czyta książki, ogląda filmy i spotyka się ze znajomymi, z którymi odkrywa nowe restauracje i miejsca w Warszawie.

Marta Chruściel - 31 lat, Kraków

Szczęśliwa i spełniona mama 3-letniej córeczki. Każdy w jej wypiek to małe dzieło sztuki ze względu na ozdoby, które przygotowuje sama. Jest fanką aktywnego spędzania wolnego czasu. Stara się codziennie jeździć rowerem i biegać około 40 minut. Każdy dzień kończy czytaniem bajek wspólnie z córką.

Tomasz Bączkowski - 45 lat, Kolsko

Prowadzi firmę architektoniczno-budowlaną, która zajmuje się renowacją i przebudową starych obiektów. Na co dzień dzieli swoje życie pomiędzy Łodzią oraz maleńką wsią w Lubuskiem. To właśnie tam oddaje się największym pasjom - pszczelarstwu (ma niewielką, liczącą 10 uli pasiekę), grzybobraniu i pracy w ogrodzie. Piecze i gotuje dla partnera, znajomych, rodziny... ale głównie dla siebie. Lubi organizować przyjęcia i gotować duże ilości jedzenia dla gości.

Wojciech Sichniewicz - 39 lat, Wrocław

Nauczyciel matematyki i informatyki w gimnazjum. Od lat pasjonuje się muzyką. Ma największą w Polsce i jedną z największych na świecie kolekcji płyt Mariah Carey - ponad 1800 pozycji (albumy, single, książki, filmy). Jest kilkukrotnym finalistą Mistrzostw Dolnego Śląska w Sudoku oraz w Łamigłówkach. Uwielbia wypady w góry, szaradziarstwo, gry planszowe i escape roomy.

Sylwia Biała - 44 lata, Myślenice

Germanistka z 10-letnim stażem nauczycielskim. Jest mamą 2,5-letniego syna. Kocha podróże, zwłaszcza kulinarne. Uwielbia poznawać nowe smaki, dania i desery charakterystyczne dla regionów i krajów, które odwiedza. Jest pasjonatką win wytrawnych. W meandry sztuki sommelierskiej wprowadził ją tata. Poza pieczeniem i kulinariami jej pasją jest taniec, a konkretnie zumba. Najlepszym sposobem na relaks jest są dla niej wędrówki po lesie.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Napoje Miodek z kwiatów mniszka lekarskiego.

Syrop z kwiatów mniszka ma wiele prozdrowotnych właściwości. Możemy go dodawa...

Odsłon: 12

>60 min
0
Desery Ciasto cytrynowe bez pieczenia

Ciasto przygotowane z przepisu Moje domowe jedzenie. oto link do przepisu; h...

Odsłon: 51

60 min
0
Przekąski Paluszki serowe

Paluszki serowe to hit każdej imprezy. Zawsze cieszą się ogromnym powodzeniem...

Odsłon: 867

15 min
5
Desery Ciasto cytrynowe bez pieczenia

Ciasto cytrynowe bez pieczenia to bardzo smaczne i proste w przygotowaniu cia...

Odsłon: 4071

60 min
16

Polecane artykuły

Informacje Kruszarka do lodu dla zastosowań gastronomicznych – jaką wybrać?

Kruszarka do lodu to jedno z bardziej niepozornych urządzeń, które jednocześnie jest koniecznym wyposażeniem każdego profesjonalnego baru, restaura...

0
Informacje Jak przechowywać kawę świeżo paloną, by zachować jej aromat? Odkryj sprawdzone metody!

Niewiele jest rzeczy tak aromatycznych na tym świecie jak świeżo palona kawa. Pełna zapachów obiecujących wybitny smak w filiżance… Jak zachować te...

0
Informacje Dzięki tej zupie łatwo stracisz zbędne kilogramy. Sekretem są 2 zielone warzywa i nasiona kozieradki

Zupy to jedne z najlepszych dań na diecie odchudzającej. Odpowiednio przygotowane będą sycącą, niskokaloryczne, a w dodatku dostarczą ci mnóstwo bł...

8