Składniki:
- 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe
- 200 g boczku wędzonego
- 200 g cebuli
- 50g musztardy sarepskiej
- 200g ogórków kiszonych
- 10 g mąki do oprószenia zrazów
- 60 g tłuszczu
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 2 łyzki majeranku
- 5 ziaren pieprzu
- 1 liść laurowy
- 1/2 szklanki śmietany
- 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne
Sposób przygotowania:
1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1 cm. Każdy kawałek rozbić tłuczkiem.
2. Posmarować musztardą, posypać majerankiem solą i czarnym pieprzem
3. Boczek wędzony i ogórek kiszony pokroić w bardzo cienkie plastry.
4. Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć na maśle.
5. Na każdy płat mięsa położyć plaster boczku i ogórka oraz odrobinę cebuli.
6. Całość zwinąć, zrazy, spiąć wykałaczkami, oprószyć i mąką, zrumienić z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, poczym przełożyć do rondla, podlać 1 litrem wody dodać przyprawy i kostki mięsne całość duś około 30 minut pod przykryciem.
Danie dla czterech osób
Danie dość trudne w przygotowaniu
Czas przygotowania 45 min
Kuchnia polska
Zawijane Zrazy Wołowe
Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Przetwory
Wiosenne ogórki małosolne
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
3
Desery
Deserki waniliowo-malinowe
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
4
Ciasta
Szybkie ciasteczka owsiane
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 78
2
Przetwory
Shoty z kurkumy i imbiru na odporność
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 145
4
REKLAMA