Składniki:
- 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe
- 200 g boczku wędzonego
- 200 g cebuli
- 50g musztardy sarepskiej
- 200g ogórków kiszonych
- 10 g mąki do oprószenia zrazów
- 60 g tłuszczu
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 2 łyzki majeranku
- 5 ziaren pieprzu
- 1 liść laurowy
- 1/2 szklanki śmietany
- 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne
Sposób przygotowania:
1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1 cm. Każdy kawałek rozbić tłuczkiem.
2. Posmarować musztardą, posypać majerankiem solą i czarnym pieprzem
3. Boczek wędzony i ogórek kiszony pokroić w bardzo cienkie plastry.
4. Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć na maśle.
5. Na każdy płat mięsa położyć plaster boczku i ogórka oraz odrobinę cebuli.
6. Całość zwinąć, zrazy, spiąć wykałaczkami, oprószyć i mąką, zrumienić z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, poczym przełożyć do rondla, podlać 1 litrem wody dodać przyprawy i kostki mięsne całość duś około 30 minut pod przykryciem.
Danie dla czterech osób
Danie dość trudne w przygotowaniu
Czas przygotowania 45 min
Kuchnia polska
Zawijane Zrazy Wołowe
Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Cipolatas z papryką i cebulą na meksykańskim chlebie
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 146
6
Zupy
Zupa z zielonego groszku
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Włoska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Przyprawy
- Czosnek
- Płatki
Odsłon: 298
4
Dania główne
ryż po kurdyjsku
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1527
10
REKLAMA