Podwieczorek, Małe popołudniowe co nieco
Podwieczorek w tradycji to lekki posiłek, na który jadało się zazwyczaj drobne przekąski, jak naleśniki, placuszki czy racuchy, bądź owoce. Podawało się też ciepłe napoje, różne herbatki, soki owocowe.
REKLAMA
W soboty i niedziele stanowił nienaruszalny punkt dnia, będący okazją do spokojnego porozmawiania przy herbatce, chwili relaksu czy spotkań sąsiedzko-towarzyskich. Dzisiaj być może jest to sposób na to, by zwolnić tempo i pocieszyć się chwilę, czyjąś obecnością.
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Zupy
Zupa na pieczonym kurczaku
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
13
Przekąski
Placki ziemniaczane
Polecam.
- Impreza
- Polska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Placki
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 900
21
Desery
Rogaliki budyniowe
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Tłusty czwartek
- Halloween
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Rogaliki
Odsłon: 205
4
Dania główne
Łazanki z kapusty kiszonej z pieczarkami
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Mięso
- Grzyby
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
- Kiełbasy
Odsłon: 9313
56
REKLAMA