Jak wykorzystać stare pieczywo?Z pewnością nie raz zdarzyło wam się kupić zbyt wiele chleba, który bardzo szybko się zsechł i już nie za bardzo nadawał się do jedzenia. Co z nim zrobić? Na pewno nie wyrzucać!...Czytaj więcej
Jak zrobić domowy majonez?Zwykle kupujemy go w sklepie, nie będąc w pełni pewnym jego składu. Tymczasem zrobienie domowego majonezu to dosłownie kilka minut roboty.Czytaj więcej
Jak zrobić domowy makaron?Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Czytaj więcej
Jak właściwie przechowywać jajka?Wszyscy wiemy, że jajka są zdrowe. Jednak nie każdy wie w jaki sposób powinniśmy je przechowywać, aby jak najdłużej zachowały pełnię swoich właściwości i były zdatne do spożycia....Czytaj więcej
Matcha - jak ją wykorzystać?Tajemniczy zielony proszek, który przebojem wdarł się na sklepowe półki. Jak go wykorzystać, aby w pełni ciszyć się jego smakiem i właściwościami?Czytaj więcej
Jak unikać tłuszczów trans?W Polsce nie ma jeszcze obowiązku podawania informacji o zawartości tłuszczów trans w danym produkcie. Trudno jest więc unikać tych groźnych dla zdrowia substancji. Poniżej znajdziesz...Czytaj więcej
Zasada 5 sekund - czy można jeść z podłogi?Z pewnością każdemu z nas zdarzyło się upuścić dopiero co przygotowaną kanapkę. Niektórzy twierdzą, że wystarczy ją szybko podnieść, aby bez obaw o bakterie, móc ją zjeść. Ile w...Czytaj więcej