Cukrowa wróżka czaruje...Może i jestem monotonna, ale jako fanka wyrobów cukierniczych nie mogę udawać obojętności wobec blogów, które kuszą wszelkimi słodkościami, jakie można sobie tylko wyobrazić....Czytaj więcej
Idziemy na grzyby - z Pascalem Brodnickim!Jak zbierać grzyby? Jak powinniśmy je smażyć i mrozić? Ciekawostki o tzw. „darach lasu” zdradza znany i ceniony kucharz - Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni.Czytaj więcej
Dziewięć pomysłów na przetwory z grzybówNie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, skorzystajcie ze...Czytaj więcej
Ciasto z rabarbarem na 12 sposobówJeśli chcesz przygotować proste i smaczne ciasto, którym będzie zajadać się cała rodzina, sięgnij po rabarbar. Dzięki niemu przygotujesz wyjątkowe wypieki, mogące konkurować nawet z...Czytaj więcej
Dziewięć przepisów na desery z agrestemAgrest jest niedocenianym owocem. Warto jednak przypomnieć sobie o nim, aby przygotować zaskakująco smaczne desery, które idealnie sprawdzą się w ciepłe, letnie dni.Czytaj więcej
10 sposobów na potrawy z burakówCzerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem...Czytaj więcej