Wyniki wyszukiwania dla śledź korzenny po szwedzku
Artykuły śledź korzenny po szwedzku
Wszystkie
Szukasz pomysłu na obiad? Polecamy zapiekankę po szwedzku, przygotowaną z kurczakiem, ziemniakami i aromatycznymi przyprawami. To wyśmienite danie...
Jesień na dobra zagościła za naszymi oknami. To idealny czas, aby przygotować pyszne dyniowe ciasto. Niepowtarzalny aromat zapewnią mu korzenne prz...
Śledź to ryba wszechobecna w polskiej kuchni. Swoją pozycję zawdzięcza licznym postom oraz stosunkowo niskiej cenie. Obowiązkowo pojawia się na wig...
Śledź atlantycki jest rybą popularną i zdrową. Ze śledzi można przygotować pyszne sałatki, usmażyć je lub podać w galarecie. Wiele osób stosuje zam...
Śledź to tradycyjne danie popularne w Polsce już od… średniowiecza! Do ich fanów należał sam Władysław Jagiełło, a wzmianki o tej rybie możemy znal...
Śledzie można wykorzystać w kuchni do naprawdę wielu dań. Już same ryby są dobrą przystawką, ale z dodatkiem przypraw i innych składników sprawdzą...
Szybki, rozgrzewający obiad z papryką i pomidorami w roli głównej, czyli krem korzenny z pieczonych papryk i pomidorów na imbirze. Takiej zupie nik...
Wspaniałe danie, które śmiało można podać jako przystawkę bądź danie główne. Sprawdź przepis, który zapewni Ci sukces kulinarny!
Choć są małe, to dodają dużo energii. Sardynki to niezwykle zdrowe i wartościowe ryby, po które powinni sięgać niemal wszyscy, chcący dostarczyć or...
Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie...
Niemal każdy zakątek Polski kryje w sobie kulinarne specjały, które zachwycają nie tylko lokalnych mieszkańców. Do nieco zapomnianych przysmaków na...
Dbanie o odporność jesienią i zimą jest szczególnie ważne. Chłodne dni oraz kichające i kaszlące osoby wcale nie ułatwiają tego zadania. Warto więc...
Andrzej Polan, szef kuchni i restaurator, podzielił się z widzami przepisem na aromatyczne śledzie na ostatki. Wystarczy, że połączysz kilka prosty...
Matias to młode ryby,których połów przypada na okres przed tarłem, dzieki wczesnemu odławianiu ich mięso jest bardzo delikatne w smaku.
W sobotę 13 listopada o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz gotowanie zacznie od przyrządzenia dyni piżmowej, którą upiecze w piekarniku według...
W najbliższą sobotę 30 września Ewa Wachowicz pokaże aż cztery dania. Przeprowadzi widzów przez różne kuchnie świata - od polskiej przez skandynaws...
Choć każdy bez wahania wskazałby karpia w czołówce tradycyjnych wigilijnych potraw, nie każdemu ten smak przypada do gustu. Niektórzy zaś szukają n...
Kolejny odcinek programu Ewa Wachowicz zaczęła od przyrządzenia dyni piżmowej. Upiekła ją w piekarniku – wedle receptury na szwedzkie ziemniaki Has...
Święta zbliżają się wielkimi krokami. Czas na kupowanie prezentów, sprzątanie domu i oczywiście przygotowywanie pyszności. Choć pierniki możesz zro...
Jaki jest najlepszy zapach na świecie? Naukowcy twierdzą, że niezależnie od pochodzenia, kultury lub środowiska, najprzyjemniejszym zapachem na świ...
Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach....
Dobre potrawy uwodzą nasze zmysły. Pachną kusząco, wyglądają apetycznie i smakuje doskonale. Są jednak na świecie potrawy, które łamią te reguły –...