Wyniki wyszukiwania dla ŻEBERKA
Artykuły ŻEBERKA
Wszystkie
Po latach traktowania ich po macoszemu, żeberka wieprzowe wracają do łask. I cóż to jest za powrót! Wzorem Amerykanów, nauczyliśmy się przygotowywa...
Wiosna i lato to czas wielkiego grillowania oraz wypoczynku z rodziną i przyjaciółmi. Na spotkaniach z bliskimi nie może zabraknąć aromatycznych pr...
Wiosna i lato to czas wielkiego grillowania oraz wypoczynku z rodziną i przyjaciółmi. Na spotkaniach z bliskimi nie może zabraknąć aromatycznych pr...
Danie, które przypadnie do gustu wszystkim mięsożercom. Mięso będzie rozpływać się w ustach, wyborny smak zawdzięcza marynacie z miodu i sosu sojow...
Kolejny program rozpoczął się od przygotowania tradycyjnej sałatki szwajcarskiej - z sera, ogórków konserwowych, szynki i sosu winegret. Na danie g...
W sobotę 9 października o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz na początek przygotuje tradycyjną sałatkę szwajcarską. Na danie główne zrobi żebe...
W kolejnym odcinku programu kulinarnego Ewa Wachowicz podzieliła się kolejnymi inspiracjami. Na początku przygotowała tradycyjną sałatkę szwajcarsk...
W poprzednim odcinku Ewa Wachowicz pokazała widzom, jak przygotować domową kiszoną kapustę. Tym razem postanowiła wykorzystać ten składnik do główn...
„Pan kucharz kaczkę starannie, piekł, jak należy, w brytfannie” – brzmią słowa wiersza Jana Brzechwy „Kaczka Dziwaczka”. Ale to nie tylko kaczka na...
Ostra kuchnia – można ją kochać, albo nienawidzić. Miłośnicy ostrej papryki wiedzą doskonale, że pikantne potrawy wciągają.
Pogoda sprzyja organizowaniu różnego rodzaju przyjęć przy grillu. O co warto zadbać, aby udało się dokładnie tak, jak planujemy?
Mówi się, że świąteczny obiad jest tak samo ważny, jak wigilijna wieczerza. Jeśli zachodzisz w głowę, czym zaskoczyć gości w te święta, nasi czytel...
Obchody 70-lecia panowania królowej Elżbiety II wzbudzają wiele emocji wśród mieszkańców Wielkiej Brytanii. Restauracje pragnąc uświetnić uroczysto...
Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też s...
Żurek to obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole i specjalność naszej polskiej kuchni. Aby zachwycał swoim wyrazistym smakiem, powinien być przyg...
Do 31 sierpnia w warszawskich restauracjach trwa przedłużony Restaurant Week. To idealna okazja do spróbowania najwyżej ocenianych dań przez Gości...
We wrześniu w Browarze Lubicz już kolejny raz obchodzone będzie święto piwa. Nie zabraknie trunku warzonego na miejscu i podawanego w litrowych kuf...
Czy wyobrażasz sobie kuchnię bez przypraw, a w konsekwencji nudne, mało wyraziste dania? Absolutnie! To bowiem przyprawy sprawiają, że nasza kuchni...
W sobotę 18 września Ewa Wachowicz ugotuje pożywną zupę jarzynową z szarpaną wieprzowiną. Następnie usmaży naleśniki, które poda z jajkiem sadzonym...
Kapuśniak to jedna z tych zup, które dawniej często gościły na naszych stołach. Proste, pożywne danie z tanich składników było stałym elementem sto...
Zbyt duże ilości spożywanego cukru fatalnie wpływają na nasz organizm. Zrezygnowanie z niego może być niezwykle trudne, ale nie niemożliwe. Wykorzy...
Dziś w Paryżu odbyła się premiera prestiżowego Przewodnika Kulinarnego Michelin "Main Cities of Europe 2013". Wśród najlepszych europejskich resta...