Wyniki wyszukiwania dla żołądki
Artykuły żołądki
Wszystkie
Tym razem w naszej ankiecie przepytaliśmy Janusza Kwaśnego - szefa kuchni w krakowskiej restauracji Stara Zajezdnia by DeSilva. Namówiliśmy go równ...
Flaki to potrawa rodem z zamierzchłych czasów, ale do dziś wzbudza wiele kontrowersji. Dla jednych są prawdziwym przysmakiem, podczas gdy inni post...
Wątróbka, nerki, mózgi, żołądki, serca, ozorki i wiele innych przestały już być traktowane jako towar z niższej półki. Coraz częściej zwraca się u...
W sobotę 02 kwietnia o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz gotowanie zacznie się od flaczków, na danie główne zaserwuje boczniaki w cieście nal...
Gulasz węgierski, zrazy wołowe czy potrawka z kurczaka to dania, które idealnie sprawdzą się na obiad. Każde z nich ma przynajmniej jeden element w...
Maczanka krakowska często nazywana jest prababką hamburgera. Skąd się wzięła i czemu jest niezwykłym przysmakiem?
W najnowszym odcinku programu „Ewa gotuje”, Ewa Wachowicz zestawiła ze sobą różne kuchnie i smaki. Na pierwsze danie gospodyni przyrządziła flaczki...
Wołowina i wieprzowina to mięsa, które od dawna już goszczą na polskich stołach. Są smaczne i można je przyrządzać na wiele sposobów. Jest sporo po...
Wątróbka, nerki, mózgi, żołądki, serca, ozorki i wiele innych przestały już być traktowane jako towar z niższej półki. Coraz częściej zwraca się uw...
Odczuwanie smaku to skomplikowany proces, na który wpływ ma oczywiście sam… smak. Ale - wbrew pozorom - nie tylko!
Z Katarzyną Meller rozmawiamy o rodzinnych tradycjach, programie "Ameryka Express" oraz kulinarnych podróżach w poszukiwaniu najciekawszych smaków.
Nie bez powodu specjały kuchni żydowskiej zyskały w ostatnim czasie tak szerokie grono fanów – nie dość, że wyróżniają się one wyrazistym smakiem,...
W ostatni weekend warszawska Praga przeżywała prawdziwe oblężenie fanów whisky. W Centrum Praskim Koneser trwała 5. edycja Whisky Live Warsaw. Fest...
Niektóre z tradycyjnych, polskich potraw sprawiają, że obcokrajowcom robi się słabo – w końcu kto przy zdrowych zmysłach zjadłby smalec, kiszoną ka...
<strong>Cukier, sól, tłuszcz - te trzy składniki wystarczą, by uzależnić nas od przetworzonej żywności. Bestseller laureata nagrody Pulitzera, Mic...
Zima nie należy do ulubionych pór roku osób, które kochają świeże warzywa i owoce. To czas, w którym ziemia odpoczywa, a wiele produktów jest jeszc...
Idealnie ugotowany rosół? To prawdziwa sztuka. Czasem sposoby na gotowanie rosołu przekazuje się z pokolenia na pokolenie. Jednak dzisiaj mamy do w...
Odczuwanie smaku to skomplikowany proces, na który wpływ ma oczywiście sam …smak. Ale - wbrew pozorom - nie tylko!
Jak wzmocnić lub polepszyć smak zup i sosów bez potrzeby dodawania do nich produktów o wątpliwym składzie? Odpowiedzią na to pytanie jest domowa ko...
Co dla Was jest superjedzeniem? My już wiemy! Zobaczcie, jak odpowiedzieli na to pytanie laureaci konkursu, do których powędruje najnowsza książka...