Wyniki wyszukiwania dla Agnieszka Maciąg
Artykuły Agnieszka Maciąg
Wszystkie
Wiosna to czas, kiedy wiele osób postanawia się odchudzić. Utrata zbędnych kilogramów to nie tylko sposób na to, aby zmieścić się w ulubione jeansy...
O odporność powinniśmy dbać cały rok, jednak to właśnie w okresie przejściowym pomiędzy zimą a wiosną często łapiemy przeziębienia i grypę. Warto d...
Z czego zrobić wywar na wigilijny barszcz? Z przepisu Agnieszki Maciąg wychodzi gęsty i esencjonalny
W wielu domach święta Bożego Narodzenia nie mogłaby się odbyć bez tradycyjnego czerwonego barszczu z uszkami. Zanim wpadniesz w wir przedświąteczny...
Choć piana tworząca się na zakwasie z buraków to całkiem naturalny objaw fermentacji, to mleczny kożuch świadczy o jego zepsuciu. Jak uniknąć białe...
Doświadczeni kucharze wiedzą, że przygotowanie aromatycznego barszczu czerwonego nie zawsze musi być przyjemnością. Ugotowanie zupy może się wiązać...
<b>Z książki „Zamień chemię na jedzenie" można dowiedzieć się, co zawiera keczup, co oznacza „bez cukru" na etykiecie i jak wybierać świeże mięso....
<b>Prawdziwy kuchenny maraton! Wyjątkowy chaos, mordercze tempo i nieustanne zwroty akcji towarzyszyły wczoraj kucharzom od pierwszej do ostatniej...
Żyjemy w zanieczyszczonym środowisku, które osłabia naszą odporność i sprzyja rozwojowi chorób cywilizacyjnych. Co możemy zrobić, żeby ograniczyć w...
Jak schudnąć po 40?” to odpowiedź na światową rewolucję w podejściu do trybu życia, w którym dobrze budowana motywacja prowadzi do stabilnego gubie...
Paszteciki z kapustą i grzybami to wyśmienity dodatek do wigilijnego barszczu. Możesz przygotować je zarówno z ciasta francuskiego, jak i drożdżowe...
„Piłem – NIE Jadę!” to już czwarta odsłona akcji, która ma na celu edukację w zakresie odpowiedzialnej konsumpcji alkoholu. Organizatorzy skupili s...
W dniach od 17 do 19 listopada przy ulicy Centralnej 41A jak co roku odbyły się Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomi.
20 października w Hotelu Mercure w Szklarskiej Porębie odbyła się Gala otwarcia Hotelu oraz Restauracji Bergo Mateusza Gesslera. Galę poprowadził O...
Herbata nie tylko gasi pragnienie. W zależności od rodzaju i sposobu przygotowania ma niewiele kalorii (lub nie ma ich w ogóle), wspomaga walkę z...
W codziennym pędzie, natłoku obowiązków, w nieustającym poczuciu, że coś musimy jeszcze zrobić, o czymś pamiętać – często zapominamy o własnych pot...
Coraz większą popularność wśród gwiazd show-biznesu i osób prowadzących zdrowy tryb życia zyskuje dieta oparta na tzw. „poście przerywanym”. Polega...
Jak wykorzystać gastronomiczny boom, aby skutecznie zbudować swoją markę w kraju i zagranicą? O innowacyjnym i „rock-and-roll'owym" podejściu do bi...
Po krakowskiej edycji specjalnej, tym razem spotkaliśmy się z wrocławskimi restauratorami w gościnnych progach hotelu DoubleTree by Hilton. Miasto...
Czy zdrowe odżywianie jest drogie? Dlaczego czytanie składu na etykietach już nie wystarczy? Jak odróżnić produkty, które służą naszemu zdrowiu, od...
Zobacz, kto stanie do walki o zwycięstwo w dwóch finałowych odcinkach kulinarnego show "Para do gara. Ona mówi, on gotuje". Jak co tydzień, w progr...
60 wegańskich przepisów nie tylko dla dzieciaków – prosto od autorki bloga kulinarnego Veganbanda!
Książka zaprasza czytelników w podróż po bogactwie smaków i zwyczajów kulinarnych dwudziestolecia.