Wyniki wyszukiwania dla Bardzo leniwe kopytka
Artykuły Bardzo leniwe kopytka
Wszystkie
Smaczne serowe kluski podawane najczęściej na słodko, wyglądem przypominające tradycyjne kopytka. Skąd wzięła się ich nazwa i jak je przygotować, ż...
Gołąbki dla leniwych, na przykład bez zawijania lub z kapusty pekińskiej, cieszą się dużą popularnością. Oto dziewięć prostych przepisów na gołąbki...
Aby w kuchni nie było monotonii, trzeba od czasu do czasu postawić na zupełnie nowe danie. Takie właśnie są gryczanniki - przepis sprawdzi się świe...
Kopytka doskonale wypadają solo, ze skwarkami, z cebulką, ze zrumienioną bułką tartą lub z sosem mięsnym, czy grzybowym, a także - po drobnych mody...
Tradycyjne kluseczki przypominające kształtem małe kopyta (stąd właśnie nazwa: “kopytka”) najczęściej przygotowywały nasze babcie i mamy. Trzeba je...
Przekonaj się, jak zrobić buraczane kopytka z parmezanem i chipsami z pietruszki. To świetna przekąska na lunch, obiad lub kolację. Z tego przepisu...
Ziemniak to jedno z ulubionych warzyw Polaków. Dodajemy go do sałatek, zup i dań głównych. Niestety jego obróbka często trwa zbyt długo. Na szczęśc...
Polacy uwielbiają kluski. Te potrawy to odbicie kuchni ludowej, chłopskiej – prostej, sycącej i na wskroś tradycyjnej.
Zjedlibyśmy coś, ale tak naprawdę nie mamy ani pomysłu, ani czasu na wielkie gotowanie. Co robić? Gotować, ale szybko, zdrowo i tanio. Przedstawiam...
Zjedlibyśmy coś, ale tak naprawdę nie mamy ani pomysłu, ani czasu na wielkie gotowanie. Co robić? Gotować, ale szybko, zdrowo i tanio. Przedstawiam...
Walentynki to bez wątpienia święto par, ale co jeśli akurat w ten dzień jesteśmy sami? Warto zmienić go w długą randkę z samym sobą. Dla wszystkich...
Zjedlibyśmy coś, ale tak naprawdę nie mamy ani pomysłu, ani czasu na wielkie gotowanie. Co robić? Zamówić jedzenie w restauracji? A może lepiej zao...
Wyglądem przypomina nieco leczo, ale różni się składnikami i konsystencją. Produkty potrzebne do przyrządzenia włoskiego przysmaku wyciągniesz pros...
Płatki owsiane kojarzą się głównie ze zdrowym, odżywczym i sycącym śniadaniem. Okazuje się jednak, że mają więcej zastosowań, które potrafią mocno...
Foodpairing to metoda doskonalenia jedzenia i tworzenia niecodziennych połączeń kulinarnych, które powstają na zasadzie korespondowania smaków i ar...
Polska kuchnia kryje w sobie niesamowitą różnorodność smaków, tekstur oraz wyjątkowych regionalnych produktów, wśród których na szczególną uwagę za...
Są takie dania, których smak pamiętamy przez długie lata. To właśnie dzięki nim możemy poczuć się, jak gdybyśmy znów mieli zaledwie kilka lat.
Mogłoby się wydawać, że sierpień zachęca do leniuchowania i korzystania ze słonecznych dni. Jednak użytkownicy Smakera nie próżnowali, dostarczając...
Zobaczcie, jakie dania królowały na stołach w sierpniu i kogo nagrodziliśmy 1000 złotych oraz zestawem nagród od marki Ambition.
Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby móc rozkoszować s...
Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się t...
Po przygotowaniu pierogów ruskich zostało ci sporo farszu? Każdemu się zdarza. Masz dwa wyjścia, albo wyjeść łyżką całość prosto z miski, albo użyć...