Wyniki wyszukiwania dla Bia%C5%82a kie%C5%82basa w sosie chrzanowo pieczarkowym
Artykuły Bia%C5%82a kie%C5%82basa w sosie chrzanowo pieczarkowym
Wszystkie
Podroby to niedoceniany element kuchni. Tymczasem ozorki w sosie chrzanowym z przepisu Ewy Wachowicz są naprawdę pyszne. Przekonaj się, jak przygot...
Sos pieczarkowy to jeden z najsmaczniejszych i najczęściej przyrządzanych sosów w polskiej kuchni. Trudno wyobrazić sobie bez niego wiele tradycyjn...
Szukasz pomysłu na szybki obiad? Przygotuj zupę krem z pieczarek. Będzie pyszna, aromatyczna, a także doskonale cię rozgrzeje. Dodaj do niej tymian...
Prosta, rozgrzewająca zupa krem z pieczarek to danie, które doskonale sprawdzi się na szybki obiad. Dodaj do niej oliwę truflową i ciesz się pyszny...
Jajka w sosie chrzanowym to popularny przysmak z czasów PRL-u. Pojawiały się często w barach mlecznych i szkolnych stołówkach. Teraz jajka z dodatk...
Jajka w sosie chrzanowym mogą być prawdziwym rarytasem, pod warunkiem że zostały odpowiednio przygotowane. Choć dziś podaje się je w barach mleczny...
Po niektóre przepisy sięgamy tylko w wyjątkowych sytuacjach – tak jest na przykład z żurkiem, który jada się głównie podczas świąt wielkanocnych. Z...
Wystawna przystawka, która przypadnie do gustu nawet najbardziej wybrednym krytykom. Wyrazisty łosoś podany na delikatnych blinach z dodatkiem ostr...
Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo o...
Planując wielkanocne menu nie zapomnijcie o wyjątkowo aromatycznych sosach. W końcu ten niepozorny dodatek może całkowicie odmienić smak każdego d...
Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki.
Sos grzybowy i mięso - to jedno z tych połączeń, które można nazwać idealnym. Delikatne, rozpadające się mięso, skąpane w sosie z... Właśnie, z jak...
Sos pomidorowy to czerwona i smaczna podstawa wielu potraw. Pulpety w sosie pomidorowym, włoskie spaghetti, sos pomidorowy do gołąbków, a także pom...
Większość na pytanie o wielkanocną zupę jednym tchem odpowie: żurek. A gdyby tak w tym roku spróbować innych smaków, jednocześnie nie odsuwając się...
Bardzo odpowiada mi przejrzysta klasyfikacja przyjęta w książeczce, która właśnie trafia do Państwa rąk, dzieląca bogactwo sosów na: sosy gorące, s...
Kuchnia współczesna opiera się na pięciu filarach, którymi są klasyczne, wielkie sosy. Jak stwierdził w XIX wieku August Escoffier – jeden z najsły...
Sos to kluczowy element wielu dań, który dodaje wyrazistości nawet najbardziej pospolitym potrawom. Ważną rolę odgrywa nie tylko jego smak, ale tak...
Każdemu, nawet profesjonalnemu kucharzowi, zdarzają się błędy. Jednym z tych najbardziej popularnych jest oczywiście dodanie zbyt dużej ilości jaki...
Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów...
Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślan...
Jak zamienić makaron w arcydzieło sztuki kulinarnej? Jaki sos do jakiego makaronu?
Sos do bolognese wyszedł ci zbyt rzadki? Zdarza się każdemu. Na szczęście jego konsystencję da się uratować. Skorzystaj z naszych porad oraz dowied...