Wyniki wyszukiwania dla Pieczeń z gęsi

(136)

Artykuły Pieczeń z gęsi

Wszystkie

Informacje Jak przyrządzić pierś z gęsi - z kością czy bez? Wyborne przepisy na pierś z gęsi

Gęsina uznawana jest w wielu kręgach za jeden z najszlachetniejszych gatunków drobiu - nic w tym dziwnego, ponieważ odznacza się ona niebywałą deli...

14
Informacje Na Wielkanoc – pieczeń idealna!

Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często w...

17
Informacje Co na obiad? Pieczeń z garnka to popisowe danie nie tylko na niedzielę

Choć wołowina nie należy do najtańszych mięs, warto ją jeść ze względu na sporą dawkę żelaza, witamin z grupy B i pełnowartościowego białka. Jeśli...

7
Informacje Pieczeń z antrykotu wołowego USA – doskonała na święta

Aromatyczna pieczeń to jedno z tych dań, którego nie może zabraknąć na stole podczas świąt. W Polsce najczęściej pieczemy drób lub wieprzowinę. Woł...

5
Informacje Smalec z gęsi na mocny kaszel i przeziębienie. W kuchni stosuj go z umiarem

Smalec z gęsi powstaje po wytopieniu gęsiego sadła. Ma wiele wartości odżywczych, a także właściwości leczniczych. Od wielu lat jest stosowany w ku...

20
Informacje Jak zrobić soczystą pieczeń na Boże Narodzenie? Wypróbuj metody szefów kuchni

Na wigilijnym stole królują oczywiście potrawy bezmięsne, jednak na pierwszy i drugi dzień świąt, warto przygotować również dania dla amatorów mięs...

9
Informacje Pieczeń rzymska zrobi furorę wśród gości. Idealna propozycja na wielkanocny obiad

Do Wielkanocy zostało już niewiele czasu. To najwyższa pora na przedświąteczne sprzątanie i szykowanie jadłospisu. Jeśli nie wiesz, co podać bliski...

18
Informacje Ponadczasowe klasyki polskiej kuchni na świąteczny obiad

Menu współczesnych Polaków robi się coraz bardziej „światowe”, pełne dań szybkich i – niekiedy – niezbyt zdrowych. A przecież tradycyjna kuchnia po...

10
Informacje Boże Narodzenie – kulinarne zwyczaje z całego świata

Dwanaście potraw, brak mięsa na stole czy dania charakterystyczne dla poszczególnych regionów kraju – wszyscy doskonale znamy polskie kulinarne tra...

1
Informacje Zrobią wrażenie na gościach, są pełne smaku. Oto najlepsze mięsa na świąteczny stół

W Polsce spożycie mięsa jest ogromne. Kochamy kurczaka i wieprzowinę, jednak na święta nierzadko sięgamy także po wołowinę i inny drób, który jadam...

35
Informacje Przy magnackim stole - Zasmakuj się w Podkarpaciu

<b>Z prekursorskiego badania „Apetyt na region”, przeprowadzonego na zlecenie województwa podkarpackiego, wynika że aż 80% wakacyjnych podróżników...

1
Informacje Pomysły na świąteczny obiad

Święta staramy się spędzać w rodzinnym gronie przy suto zastawionym stole. O ile kanon wigilijnych potraw jest nam dobrze znany, tak co roku zachod...

24
Informacje To babciny przepis na długowieczność. Zdrowszy niż masło i margaryna

Smalec to produkt, wokół którego narosło wiele mitów. Większość osób postrzega go jako coś niezdrowego i sprzyjającego tyciu, choć w rzeczywistości...

13
Informacje Gęś czy kaczka? Które mięso jest smaczniejsze i jak je najlepiej przyrządzić?

Gęś czy kaczka? Oto jest pytanie. Które z tych mięs jest zdrowsze i smaczniejsze? Po które sięgać częściej? I przede wszystkim – jak je przyrządzać?

23
Informacje Gęsina na stół!

Gęsina króluje na naszych stołach jesienią. Warto powrócić to tradycyjnych, polskich przepisów, gdyż są one ciekawą i zdrową alternatywą chociażby...

227
Informacje Siła prostoty - gęś na św. Marcina

„Na świętego Marcina najlepsza gęsina, patrz na piersi, patrz na kości, jaka zima nam zagości” - pierwsza część tego starego porzekadła jest nam do...

4
Informacje Gęś w roli głównej

Kiedyś królowała na polskich stołach od 11 listopada, aż po Nowy Rok. Dziś, chociaż cała Europa zajada się polską gęsią, my o niej zapomnieliśmy. P...

64
Informacje Gęś - królowa polskiego stołu

Gęś, tak często kiedyś jadana, coraz rzadziej trafia na nasze stoły. Unikamy jej mięsa, bo jest tłuste i wysokokaloryczne, nie wiemy jednak nic o...

17
Informacje Kaloryczne, ale bardzo zdrowe. Dlaczego warto jeść to mięso?

Nie bez powodu gęsina uznawana jest za jeden z najszlachetniejszych gatunków drobiu - nie dość, że zachwyca swoim smakiem i korzystnie wpływa na zd...

6
Informacje Gęsina na świętego Marcina. Dlaczego jemy ją 11 listopada?

Od lat Polacy podają ją podczas uroczystego obiedu w Narodowe Święto Niepodległości. Choć kaloryczna, to ma też szereg cennych właściwości. Czy jes...

7
Informacje Jak przyprawić gęś? Te przyprawy najlepiej podkreślają smak mięsa

Pierwszy i drugi dzień świąt Bożego Narodzenia wiąże się z rodzinnymi spotkaniami, na które warto przygotować wyjątkowy obiad. Świetnie sprawdzi si...

8
Informacje Jak zrobić soczystą i kruchą szynkę na Wielkanoc? Z przepisu Magdy Gessler zawsze wychodzi

Domowa wędlina to rarytas na wielkanocnym stole. Polacy nie wyobrażają sobie, żeby mogło jej zabraknąć. Tym bardziej że dużo osób wkłada ją do kosz...

23
1 2 3 4 5
. . .
z
7