Wyniki wyszukiwania dla Resztki ryzu
Artykuły Resztki ryzu
Wszystkie
Ryż w różnej postaci bardzo często gości na naszych talerzach, a jego spożycie w naszym kraju nieustannie rośnie. Warto więc wiedzieć, że możemy wy...
Gotowanie sypkich produktów w woreczkach jest ogromnym ułatwieniem dla wielu gospodyń. Jednak specjaliści do spraw żywienia alarmują, że w ten spos...
Często przygotowujesz dania z użyciem ryżu, ale za każdym razem wylewasz wodę z gotowania. To błąd! Wodę ryżową możesz ponownie wykorzystać, zarówn...
Ryż to produkt zbożowy znany na całym świecie. Stanowi bardzo bogate źródło błonnika, witamin oraz węglowodanów. Na świecie dostępnych jest prawie...
Na diecie odchudzającej najważniejsze jest utrzymanie deficytu kalorycznego. Jeżeli chcemy to zrobić, musimy wyeliminować podjadanie pomiędzy posił...
Po co stosować czerwony ryż? Na odchudzanie, sprawną pracę jelit i ukojenie nerwów. Ten pyszny dodatek do zup, dań głównych czy deserów, kryje w so...
Zdarza się, że zostają nam resztki, z którymi nie wiadomo, co zrobić, bo nikt nie ma na nie już ochoty, a szkoda je wyrzucać. Czy dawanie ich domow...
Gdy miną święta większość z nas staje przed podobnym dylematem – co zrobić z resztkami , które zostały po bożonarodzeniowym biesiadowaniu? Wyrzucen...
W niemal każdym polskim domu niedzielne przedpołudnie to czas gotowania rosołu. Poniedziałek to z kolei moment, w którym większość z nas zastanawia...
Często się zdarza, że w lodówce zostają nam produkty, na które nikt nie ma ochoty, ani pomysłu. Bo niby co można zrobić z resztkami kaszy, ryżu czy...
Po świętach i rodzinnych uroczystościach zazwyczaj zostaje nam dużo niezjedzonych słodyczy. Po Wielkanocy najczęściej są to czekoladowe jajka lub d...
Usmażyłeś łososia na patelni, a może przygotowałeś pstrąga pieczonego w całości w piekarniku? Po pysznym posiłku pozostały skóra oraz ości i nie wi...
Pestki, skórki i ogryzki – zwykle lądują w koszu i niewielu z nas zdaje sobie sprawę, że możemy je ponownie wykorzystać. Oto kilka porad, dzięki kt...
Znacie to uczucie, kiedy przed świętami spędzacie wiele godzin w kuchni, żeby przygotować całą gamę wspaniałych potraw, których, jak się później ok...
W 2021 roku co dziesiąta osoba na świecie nie miała, co jeść. Skala głodu przeraża, również przedstawicieli gastronomii. Restauracja w Finlandii wł...
Gdy miną święta większość z nas staje przed podobnym dylematem – co zrobić z resztkami , które zostały po bożonarodzeniowym biesiadowaniu? Wyrzucen...
Nasze babcie czy mamy uczyły nas, żeby nie wyrzucać dobrego jedzenia. W myśl popularnej do dziś zasady zero waste nie pozbywajmy się więc pyszności...
Przygotowałeś zbyt dużo pieczonego lub gotowanego mięsa i niestety nie jest już zdatne do spożycia? A może masz w domu niejadka, który zawsze zosta...
W większości polskich domów po świętach lodówki pękają w szwach. Wędliny, sery, resztki pieczeni, sporo pieczywa - zdarza się, że produkty te trafi...
Po wielkanocnym biesiadowaniu wielu z nas zastanawia się jak wykorzystać świąteczne resztki. Skorzystajcie z pomysłów Ewy Wachowicz, aby zamienić j...
Zastanawiasz się, jak wykorzystać resztki mięsa z rosołu? Możliwości jest naprawdę dużo! Kotlety, pasty, pyzy czy sałatki to tylko kilka z wielu op...
Boże Narodzenie to czas, który kojarzy się nie tylko z choinką, kolędami czy rodzinną atmosferą, ale również suto zastawionym stołem. Zazwyczaj prz...