Wyniki wyszukiwania dla Szczaw i wołowina

(244)

Artykuły Szczaw i wołowina

Wszystkie

Informacje Wołowina - zdrowa czy nie?

W latach 90. ubiegłego wieku wybuchła epidemia choroby wściekłych krów i spożycie wołowiny drastycznie spadło. W zamian za nią na polskich stołach...

12
Wideo Wołowina po burgundzku

To danie zachwyci wszystkich mięsożerców. Soczysta i wyrazista wołowina po burgundzku z dodatkiem warzyw, czerwonego wina i aromatycznych ziół dosk...

3
Informacje Wołowina in-vitro

<b>Czy wyhodowanie mięsa w warunkach laboratoryjnych pomoże w rozwiązaniu problemu głodu na świecie? I czy to faktycznie jest mięso?</b>

9
Informacje Wołowina czyli zdrowie w każdym kawałku!

Kto z nas nie czeka na rozpoczęcie sezonu grillowego tylko po to, aby móc znów skosztować wyśmienitej karkówki z cebulką czy też krwistego bądź wyp...

18
Informacje Wołowina i wieprzowina – niezastąpione w polskiej kuchni

Wołowina i wieprzowina to mięsa, które od dawna już goszczą na polskich stołach. Są smaczne i można je przyrządzać na wiele sposobów. Jest sporo po...

4
Informacje Co zrobić, żeby wołowina była miękka? Stosuj te triki, a będzie rozpływać się w ustach

Idealnie zrobiona wołowina to prawdziwy rarytas, którym wiele osób lubi się zajadać. A jednak nieprawidłowe przygotowanie tego mięsa może skończyć...

48
Informacje Jedz ryby! Te mają więcej składników odżywczych niż wołowina i kurczak

To, że warto jeść ryby, wie chyba każdy. Okazuje się, że zamieniając drób czy wieprzowinę na żywność pochodzącą z morza czy jeziora, nie tylko w wi...

7
Informacje Szczaw

<b>Szczaw rzadko kojarzy się nam z rośliną stosowaną w kulinariach, a jeszcze rzadziej z rośliną leczniczą. Ta znana wszystkim roślina kryje wiele...

12
Informacje Czy szczaw jest zdrowy?

Sezon na szczaw zaczyna się już wczesną wiosną i trwa niemal do końca września. Warto wiedzieć, że roślina ta jest nie tylko bardzo smaczna, ale i...

39
Informacje Szczaw - ulubione warzywo naszych babć. Co można z niego zrobić?

Dla jednych szczaw to zwykły chwast, dla innych – smaczne i bardzo zdrowe warzywo. Pomaga przy obrzękach i dolegliwościach układu pokarmowego, spow...

1
Informacje Szczaw – skarbnica witaminy C i żelaza. Przepisy babci Jadzi

Już od początku maja możemy delektować się pysznym, kwaśnym szczawiem. Ta roślina cieszy się ogromną popularnością zarówno wśród młodszych osób, kt...

2
Informacje Obowiązkowy w menu zestresowanych i z wysokim ciśnieniem. Kto powinien jeść szczaw i jak go przyrządzić?

Obecnie wiele osób boryka się z nadmiernym stresem i wysokim ciśnieniem krwi. Warto wówczas zadbać o odpowiednie odżywianie, włączając do diety owo...

5
Informacje 5 niezwykłych właściwości szczawiu

Sezon na szczaw zaczyna się już wczesną wiosną i trwa niemal do końca września. Warto wiedzieć, że roślina ta jest nie tylko bardzo smaczna, ale i...

51
Informacje Na piękne włosy i wieczną młodość. Jak przygotować napar ze szczawiu?

Wystarczy kupić świeże liście i w odpowiedni sposób je sparzyć. Warto, bo prozdrowotnych właściwości szczawiu jest naprawdę wiele. Zapamiętaj przep...

13
Informacje Co warto wiedzieć o wołowinie?

Wielbiciele mięsnych potraw uśmiechają się na samą myśl o dobrze przygotowanym steku. Jednak czy taka potrawa, aby na pewno jest zdrowa?

10
Informacje Jak najlepiej przyrządzić wołowinę?

<b>Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uni...

43
Informacje Czym jest udon i jak go przygotować?

Kuchnia azjatycka od wielu lat święci triumfy jako jedna z najpopularniejszych w naszym kraju. Stąd też wiele restauracji o tym profilu, ale także...

3
Ewa gotuje Pomysłowe dania według Ewy Wachowicz

Piąty odcinek nowego sezonu „Ewa gotuje” za nami. Jak co tydzień prowadząca przygotowała pomysłowe dania. Pokazała jak zrobić pyszny gulasz z kocio...

1
Wydarzenia Znamy Mistrzów Europy BBQ 2014

<b>Dwa tygodnie temu w Dolinie Charlotty odbyły się Mistrzostwa Europy w BBQ. Trzy dni trwały zmagania kilkudziesięciu drużyn z całego świata: woło...

3
Książki Słodki jak miód, kwaśny jak cytryny

Matthew Fort, brytyjski pisarz i krytyk kulinarny, ponownie zasiada za kierownicą kultowej vespy!

4
Informacje Sprawdź, jak zrobić doskonały tatar wołowy!

Tatar, czyli befsztyk tatarski to potrawa znana w polskiej kuchni od wieków. Podawany jest na różne sposoby i w wielu wariacjach. W restauracjach m...

1
Informacje Jak wykorzystać różne rodzaje mięsa?

Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić?

31
1 2 3 4 5
. . .
z
12