Wyniki wyszukiwania dla Wigilijne pieczone pierogi z makiem – pyszne i mogą zastąpić makowiec
Artykuły Wigilijne pieczone pierogi z makiem – pyszne i mogą zastąpić makowiec
Wszystkie
Ludzie dzielą się na tych, którzy nie mogą się doczekać karpia na świątecznym stole i na tych, którzy naprawdę zjedzą wszystko, tylko nie karpia. T...
Zabierając się za pieczenie ciasta, biszkoptu lub babeczek w pierwszej kolejności zajmujemy się przygotowaniem niezbędnych składników. Co się do ni...
Makowiec to jedno z ulubionych świątecznych ciast Polaków. Choć najczęściej piecze się go zgodnie z tradycyjnym, sprawdzonym przepisem, wciąż może...
Makowiec to jedno z najpopularniejszych ciast świątecznych. Warto jednak pamiętać, że potrzebna do jego zrobienia masa makowa może być wykorzystana...
W kuchni często trzeba korzystać z kreatywności. Gdy w lodówce zostało mało produktów lub bliscy mają ochotę na konkretne smaki, poszukujemy prosty...
Święta w Polsce nierozerwalnie związane są z jedzeniem. Na niektóre przysmaki wielu smakoszów czeka z utęsknieniem przez cały rok. Nie inaczej jest...
Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołac...
Widzowie z niecierpliwością czekają na 476 odcinek programu „Ewa Gotuje". Już w najbliższą sobotę 1 kwietnia o godz. 10:10 w telewizji Polsat Ewa W...
28 maja to Światowy Dzień Hamburgera, w którym bezkarnie możemy się zajadać tymi jedynymi w swoim rodzaju kanapkami.
Czy do przygotowania ciasta zawsze potrzeba piekarnika oraz wielu godzin spędzonych w kuchni na mieszaniu i ucieraniu? Zdecydowanie nie! Użytkownic...
Są takie dania, które po prostu muszą pojawić się na wigilijnym stole, np. barszcz czy ryba. A co z gołąbkami? W niektórych domach to potrawa, któr...
Sól to jedna z najczęściej wykorzystywanych przypraw podczas gotowania. Doskonale podkręca smak zup, sosów, mięs oraz sałatek. Jej nadmiar może jed...
Jarmuż w krótkim czasie podbił serca wielu z nas. Ale co zrobić jeśli za nim nie przepadamy? W końcu każdy z nas ma swoje upodobania i nie powinniś...
Masło to jeden z podstawowych składników tradycyjnych deserów. Ostatnio coraz więcej osób używa jednak zdrowszych zamienników tego tłuszczu, równie...
Czy odchudzanie jest trudne? W niektórych przypadkach tak, ale wystarczy trochę sprytu, a zbędne kilogramy uda wam się zgubić bez żadnych wyrzeczeń...
Rośliny strączkowe są jednym z zamienników mięsa. Czy można jednak wykluczyć mięso i zastąpić je tymi warzywami? Nie do końca…
Wiele osób na diecie bezglutenowej zastanawia się, w jaki sposób zastąpić mąkę pszenną. Oto kilka produktów, które bez obaw możecie włączyć do swoj...
Ewa gotuje: Jesienna kolorowa zupa, pieczone plastry karkówki z cebulą i pyszne ciasto bez pieczenia
W sobotę 24 października o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz zaprasza na odcinek w barwach jesieni. Na początek ugotuje kolorową zupę papryko...
Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez słodkości. Już na kilka dni przed wigilijną kolacją po domach roznosi się zapach pieczonych cia...
Masło, czy margaryna. Odwieczny dylemat, który dzieli społeczeństwo na fanów maślanego smaku, oraz zwolenników roślinnej opcji, która według nich j...
Wielu z nas uważa, że bułka tarta to kwintesencja panierki. Bez niej nie powstałaby chrupiąca i złocista skorupka otulająca smażone mięso, ryby i w...
Cukier, a właściwie jego ceny oraz reglamentacja, ostatnimi czasy stały się kulinarnym tematem numer jeden. W obawie przed wysokimi cenami oraz bra...