Wyniki wyszukiwania dla Wódkilikier że śmietany
Artykuły Wódkilikier że śmietany
Wszystkie
Wiele gospodyń wyznaje zasadę, że w kuchni nic nie może się zmarnować. Dlatego, kiedy w lodóce znajdą produkt, który nieznacznie przekroczył datę p...
Krem do tortu z bitej śmietany i masła to subtelne i puszyste połączenie, które doda niezwykłego smaku i elegancji każdemu deserowi. Ten klasyczny...
Wielowarstwowe ciasto przekładane kremem śmietanowym - takie pyszności goszczą u Oli na świątecznym stole.
Ubijanie śmietany to, przynajmniej z pozoru, prosta i podstawowa czynność w kuchni. Jednak wielu osobom sprawia trudność, bo mleczny produkt lubi s...
Jak często zastanawiasz się, co przygotować na obiad, który będzie nie tylko smaczny, ale i tani? Nasze propozycje przepisów pomogą ci ugotować po...
Musicie przyznać, że deser Kuby wygląda imponująco. Ciasto przełożone masą śmietanową i polane czekoladą bez wątpienia posmakuje wszystkim.
W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na...
Domowa zupa warzywna to doskonały pomysł na zdrowy i lekkostrawny obiad. Co ciekawe jeden składnik dodawany do zupy może być powodem do kulinarnych...
Ciasteczka Tomka mają smak kokosa i czekolady. Jak podoba wam się jego interpretacja zadania?
Choć na pierwszy rzut oka wygląda jak jogurt, skyr lub kwaśna śmietana, to żaden z tych produktów. Co to jest crème fraîche, jak go zrobić i do cze...
Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest dos...
Coraz dłuższe, chłodne dni w sezonie jesienno-zimowym nie napawają optymizmem. Aby szybko dodać sobie energii i poprawić nastrój polecamy rozgrzewa...
Chociaż coraz częściej sięgamy do dań kuchni włoskiej, chińskiej czy meksykańskiej, czasem nachodzi nas jednak chęć na zjedzenie tradycyjnego obiad...
Słodki biszkopt i śmietanowy krem z nutką wanilii, a to wszystko przełamane lekko kwaskowatym dżemem z czarnej porzeczki.
Sos pieczarkowy to jeden z najsmaczniejszych i najczęściej przyrządzanych sosów w polskiej kuchni. Trudno wyobrazić sobie bez niego wiele tradycyjn...
Masło to jeden z podstawowych produktów znajdujących się w naszej lodówce. Trudno wyobrazić sobie przygotowanie kanapki bez tego istotnego składnik...
Oto przepis, który w piątym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Jagoda
Żurek to obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole i specjalność naszej polskiej kuchni. Aby zachwycał swoim wyrazistym smakiem, powinien być przyg...
Kto by pomyślał, że z delikatnych herbatników można przygotować tak wspaniałe budowle? Oto przepis Danuty.
Tarta, która zachwyca wyglądem. Nie jest prosta w przygotowaniu, ale gwarantujemy warto poświęcić czas na jej zrobienie, smak wynagrodzi wszelkie t...
W ostatnim czasie ceny masła oszalały. Sprzedawane w sklepach kostki są mniejsze i znacznie droższe niż jeszcze kilka lat temu. Nic więc dziwnego,...
Tort makowo-piernikowy to deser pełen nieoczywistych połączeń smakowych. Wypiek z dodatkiem kajmaku, serka mascarpone oraz soku z pomarańczy, nie t...