Wyniki wyszukiwania dla ajerkoniak termin ważności

(307)

Artykuły ajerkoniak termin ważności

Wszystkie

Informacje Jak długo można przechowywać przyprawy? Czy można ich używać, jeśli stracą termin ważności?

Trudno wyobrazić sobie dobre gotowanie bez różnych, wysokiej jakości przypraw. Często kupujemy ich bardzo dużo i potem zapominamy o terminie przyda...

1
Informacje Czy można jeść masło po terminie ważności? Co się stanie, jeśli zjesz przeterminowane masło?

Przeterminowane masło nie oznacza zepsute masło. Odpowiednio przechowywane produkt może być zdatny do spożycia jeszcze długo po zakończeniu terminu...

14
Informacje Czego nigdy nie jeść po terminie?

Każdemu zdarza się trzymać w domu produkty spożywcze po terminie podanym na opakowaniu. Pytanie, które z nich można bez obaw jeść, a które trzeba b...

209
Informacje Co można zjeść po upływie daty ważności? Czytaj etykiety i oszczędzaj

W czasach wysokiej inflacji coraz więcej Polaków zastanawia się, czy budżet domowy wytrzyma jesienne i zimowe wydatki. Jak oszczędzić w 2022 roku?...

26
Informacje Czy można używać przeterminowanej śmietany? Gdzie wyrzucić śmietanę lub jogurt po terminie?

Wiele gospodyń wyznaje zasadę, że w kuchni nic nie może się zmarnować. Dlatego, kiedy w lodóce znajdą produkt, który nieznacznie przekroczył datę p...

31
Informacje Ile zakwas z buraków może stać w lodówce? Po tym terminie traci swoje cenne właściwości

Sięganie po naturalne suplementy diety obecnie staje się coraz bardziej popularne. W szczególności podkreśla się korzystny wpływ kiszonych produktó...

81
Informacje Czy można jeść jajka, jeśli minęła data przydatności do spożycia?

Czy wiesz, jak rozpoznać, że jajko jest dobre? Proste kulinarne triki zapewnią ci potrzebny spokój i spowodują, że nie wyrzucisz produktów, które s...

7
Informacje Świeże jajko - jak je rozpoznać?

W okresie wielkanocnym zużywamy wyjątkowo dużo jajek. W końcu są one składnikiem ciast, sosów, pasztetów oraz wielu innych potraw. Jak sprawdzić, c...

314
Informacje Mięso w słoikach może stać nawet kilka lat. Jak to zrobić? Tego nikt wam nie powie

W domowej spiżarni oprócz domowych sałatek, ogórków kiszonych oraz słodkich dżemów i soków owocowych, warto znaleźć miejsce na mięso w słoikach. To...

15
Informacje Suszenie warzyw i grzybów

Suszenie to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Wystawiane na działanie słońca, wiatru i ognia mięso czy ryby można było zabrać w da...

54
Informacje Co zrobić z żółtek?

Marnowanie jedzenia to ogromny problem naszego społeczeństwa. Kupujemy zbyt dużo, a następnie nie zjadamy produktów bądź wykorzystujemy wyłącznie j...

8
Informacje Wielkanocne nalewki i likiery

Okres poprzedzający święta wielkanocne to czas przygotowań, który w dużej mierze spędzamy w kuchni na gotowaniu i pieczeniu. Wśród potraw, w wielu...

6
Informacje Niezawodny syrop na kaszel. Tylko dwa składniki

Trudno wyobrazić sobie okres jesienno-zimowy bez przeziębienia. A jak przeziębienie czy grypa, to i kaszel. Choć wizyta u lekarza jest niezbędna, t...

22
Informacje 8 rozgrzewających napojów na zimowe dni

Nie ma nic wspanialszego niż rozgrzewający napój zaraz po powrocie do domu w chłodny, zimowy dzień. Niezależnie od tego, czy wypijesz herbatę czy z...

4
Książki Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku

To książka dla wszystkich, którzy szukają pomysłu na kreatywne wykorzystanie tego, co zostało w lodówce i w kuchennych szafkach. Sylwia Majcher ma...

5
Informacje Panierka do kurczaka niczym z KFC?

Nuggetsy to jedno z lepszych, smaczniejszych dań, jakie możesz zaserwować w domu. Z jednej strony wszyscy wiedzą, jak przyrządzić taką potrawę, z d...

0
Informacje GIS ostrzega: z tym jedzeniem uważaj w upały. To może się źle skończyć

Kiedy temperatura na termometrze zaczyna zbliżać się do 30 stopni, należy szczególną uwagę zwrócić na swoje bezpieczeństwo. Picie odpowiedniej iloś...

5
Informacje Suszenie - jak zrobić to najlepiej?

Jesień to idealna pora roku na przygotowywanie zimowych zapasów, czyli suszenie owoców i warzyw. Suszone grzyby możemy dodać do barszczyku na Wigil...

2
Informacje Jak najlepiej zamrozić gołąbki? Możesz to zrobić na trzy sposoby

Gołąbki to jeden z największych polskich rarytasów. Ich przygotowanie wymaga jednak nieco czasu i wprawy. Gdy już zabierzesz się do ich robienia, w...

4
Informacje Nie marnuj jedzenia! Czyli co zrobić z nim po Świętach?

Święta Bożego Narodzenia to czas, kiedy nasze stoły uginają się od potraw przyrządzanych dla naszych rodzin. Jak sprawić, aby jedzenie nie wylądowa...

4
Informacje Zapomnij o bułce tartej. Schabowe wychodzą perfekcyjnie chrupiące, możesz z nich zrobić kopytka

Ziemniak to jedno z ulubionych warzyw Polaków. Dodajemy go do sałatek, zup i dań głównych. Niestety jego obróbka często trwa zbyt długo. Na szczęśc...

2
Informacje Jak przechowywać wiśnie na zimę? Mrożenie, suszenie, liofilizacja wiśni

Sezon na wiśnie trwa od drugiej połowy lipca, aż do końca sierpnia. Wtedy najlepiej smakują zerwane prosto z gałązki. Jeśli jednak chcesz cieszyć s...

4
1 2 3 4 5
. . .
z
14