Wyniki wyszukiwania dla ambasador z wiśniami
Artykuły ambasador z wiśniami
Wszystkie
Wilgotne i mocno czekoladowe – takie jest prawdziwe brownie, a jeśli dodamy do niego wiśnie otrzymamy uzależniająco pyszne ciasto, które jest najle...
Masz ochotę na pyszne ciasto z wiśniami? Koniecznie wypróbuj ten prosty i smaczny przepis, będzie idealną propozycją do popołudniowej kawy. Wiśnie...
Przepis, pochodzący z kuchni francuskiej, jest naprawdę prosty. Kilka kroków wystarczy, by stworzyć pyszną, lekką i puszystą tartę clafoutis z wiśn...
W sobotę 7 listopada o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz w programie „Ewa gotuje” podzieli się kolejnymi sprawdzonymi przepisami zaczynając o...
Mają cierpki smak i mocno czerwony kolor. Znakomicie kontrastują ze słodkimi ciastami i deserami, ale pasują również do dań mięsnych. Są niezwykle...
W ostatnim odcinku swojego programu Ewa Wachowicz zaprezentowała pomysł na detoks w hinduskim stylu, czyli kiczeri. Upiekła także jedno z ulubionyc...
Festiwal jest coroczną imprezą która ma na celu propagowanie w Polsce tradycyjnej kuchni greckiej, oryginalnych, regionalnych receptur i produktów...
Warszawskie hotele sieci Starwood zbierają fundusze na edukację dzieci.
14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulio...
Jesień kojarzy się nie tylko z pięknymi krajobrazami pełnymi kolorowych liści. Dla wielu osób to także szara rzeczywistość – i szczyt sezonu na wię...
Któż nie pamięta smaku pierogów z truskawkami, przygotowanych przez babcię? Dla nas to najprawdziwszy smak wakacji. Pamiętajcie jednak, że pierogi...
Wiśnie i czereśnie należą do owoców o niskim indeksie glikemicznym, co oznacza, że po ich spożyciu poziom glukozy we krwi nie wzrasta gwałtownie. Z...
Jeśli fasola kojarzy wam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliście jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką...
Andrea Camastra stoi za ogromnym sukcesem warszawskiej restauracji NUTA, której przyznano gwiazdkę Michelin. Szef kuchni opowie o tym, jak gotuje n...
Białe do ryb, czerwone do mięsa – tę zasadę zazwyczaj traktujemy jako podstawową przy doborze wina do potrawy. Ale czy jest ona słuszna i jedynie o...
W czasie diety każdego dopadają chwile słabości, kiedy łamie swoje postanowienia i sięga po kawałek ciasta. Jednak pamiętajcie - jeśli macie grzesz...
Luty już za nami i wszystko wskazuje na to, że wraz z nim, odeszła także zima. Co zostało? Masa wspaniałych przepisów dodanych przez naszych użytko...
Wyczekiwany najbardziej przez najmłodszych, którzy pod groźbą jego braku zjadają pilnie nawet brukselkę. Czasem jednak nie mamy już siły, by go zro...
W cyklu Akademii Kulinarnej w Alei Smaków przenieśliśmy się tym razem do gorącej Hiszpanii. W minioną sobotę, Klienci Galerii Mokotów zostali zabra...
Co możemy przygotować, gdy zamarzy nam się, by na naszym talerzu znalazło się coś idealnego do schrupania? Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż ja...
Sernik, ciasto na bazie bitej śmietany i mascarpone, murzynek, szarlotka na kruchym cieście, a może ciasta drożdżowe z sezonowymi owocami? Niezależ...
Zamiłowanie Polaków do pierogów nie słabnie latem. Zmienia się jedynie nadzienie, jakie do nich wkładamy. W ciepłe dni znacznie częściej są to owoc...