Wyniki wyszukiwania dla andrut z masą maślaną
Artykuły andrut z masą maślaną
Wszystkie
Czy wiesz, co to jest butter tea? Tybetańska herbata maślana to napój przygotowany w specjalny sposób i z wyjątkowych składników. Mieszkańcy tego r...
Makowiec to jedno z tych ciast, których nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Doświadczone gospodynie przygotowują go z własnoręcznie mielonego m...
Do przygotowania wielu świątecznych ciast potrzebna nam jest masa makowa. Zwykle używamy tej kupnej, jednak zrobienie jej samodzielnie jest prostsz...
W tym kulinarnym trendzie zakochało się miliony internautów. Filmiki na Tik-Toku prezentujące przygotowanie maślanej deski robią prawdziwą furorę,...
Masa makowa to składnik rozmaitych ciast, zwłaszcza tych serwowanych na święta. To w głównej mierze od niej zależy, jak będzie smakował wypiek, dla...
Masa serowa to, jak nietrudno się domyślić, podstawa sernika - ciasta uwielbianego przez wszystkim. By jednak deser ten wyszedł idealnie, trzeba pa...
Trudno znaleźć osobę, która nie lubi placków ziemniaczanych. W dzieciństwie chyba każdy z nas zajadał się tym chrupiącymi przysmakami, nie zważając...
Jakie masy pasują do tortu orzechowego? Biszkopt w duecie z tymi kremami daje niebiańskie połączenie
W krainie deserów tort orzechowy zajmuje szczególne miejsce, a wybór odpowiedniego kremu to klucz do kulinarnej doskonałości. Oczywiście podstawą i...
Pischinger to deser z wafli przekładanych masą. Dzięki swojej prostocie utkwił w wielu wspomnieniach z dzieciństwa, a także i dziś nadal gości na s...
Finałowy wypiek Juli to koksowy biszkopt przekładany masą mango, kremem kokosowym oraz masą maślaną, udekorowany bezikami.
Pierwszy miesiąc nowego roku już za nami, a wy jak zwykle zaskoczyliście nas wieloma, bardzo ciekawymi przepisami. Oto lista tych, które w styczniu...
Julka pokusiła się o ozdobę w kształcie pisaków. Zobaczcie, jak możecie tak pomysłową dekorację, przygotować samodzielnie, w domu.
Świecący, kosmiczny tort, to na pewno marzenie wielu dzieciaków. Jeśli chcesz przygotować niebanalny w smaku i formie wypiek, poznaj przepis Oli.
W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Tomasz zaprezentował jurorom przepis na miodownik udekorowany kwiatami.
Tego deseru chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chrupiące wafle przełożone gęstym, czekoladowym kremem to smak przez wielu kojarzony z beztroskim...
Wyczekiwany najbardziej przez najmłodszych, którzy pod groźbą jego braku zjadają pilnie nawet brukselkę. Czasem jednak nie mamy już siły, by go zro...
Kotlety mielone to klasyka polskich obiadów. Jeśli jednak chcesz poeksperymentować w kuchni, zamiast tradycyjnych mielonych możesz zaserwować rodzi...
Końcówka roku to czas podsumowań. Nie inaczej jest w naszej redakcji i w związku z tym prezentujemy wam przepisy, które w mijającym roku zyskały na...
Wrześniowe zestawienie 10 najpopularniejszych przepisów użytkowników serwisu Smaker.pl zaskakuje. To kopalnia unikatowych pomysłów - od prostych su...
W najnowszym numerze magazynu PYSZNE wzięliśmy byka za rogi i udowadniamy, że podroby zasługują na uznanie.
Dużo się mówi o tradycyjnych potrawach polskiej kuchni. Choć zupy i drugie dania są przepyszne, to warto zostawić jeszcze trochę miejsca w żołądku...
Liści laurowych używamy przede wszystkim w kuchni. Dodając je do dań, masz pewność, że twoje potrawy nabiorą niepowtarzalnego smaku i aromatu. Niew...