Ciasta na Wielkanoc

Wyniki wyszukiwania dla antrykot wołowy duszony

(614)

Artykuły antrykot wołowy duszony

Wszystkie

Informacje Pieczeń z antrykotu wołowego USA – doskonała na święta

Aromatyczna pieczeń to jedno z tych dań, którego nie może zabraknąć na stole podczas świąt. W Polsce najczęściej pieczemy drób lub wieprzowinę. Woł...

5
Informacje Podział tuszy wołowej

Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić?

55
Informacje Zawijane Zrazy Wołowe

Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole.

11
Wideo Tatar wołowy z piklami

Tatar wołowy to jedna z najpopularniejszych przystawek, lubiana w szczególności przez mięsożerców. Najważniejsze jest oczywiście dobrej jakości mię...

0
Informacje 5 najczęstszych błędów, jakie popełniamy podczas duszenia mięsa

Duszone mięso może być pysznym przysmakiem, który jest prosty do przygotowania i nie wymaga od nas wiele wysiłku. Wystarczy zadbać o kilka elementó...

17
Informacje Jak smażyć wołowe steki? Poradnik dla początkujących

Nie tylko Amerykanie uwielbiają wołowe steki. Polacy coraz częściej przekonują się do tej potrawy, ale wciąż nie do końca wiedzą, jak przyrządzić t...

22
Informacje Sprawdź, jak zrobić doskonały tatar wołowy!

Tatar, czyli befsztyk tatarski to potrawa znana w polskiej kuchni od wieków. Podawany jest na różne sposoby i w wielu wariacjach. W restauracjach m...

1
Wydarzenia Marco Pierre White w Polsce - duszone dania bez tajemnic

14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulio...

6
Informacje Im dłużej gotujesz, tym mięso jest delikatniejsze. Jak przyrządzić policzki wołowe?

Policzki wołowe to idealne danie dla wymagających smakoszy. Nie dość, że są niezwykle delikatne i soczyste, to jeszcze można przygotować je na wiel...

20
Informacje Co warto wiedzieć o wołowinie?

Wielbiciele mięsnych potraw uśmiechają się na samą myśl o dobrze przygotowanym steku. Jednak czy taka potrawa, aby na pewno jest zdrowa?

10
Ewa gotuje Ewa gotuje: Obiad z kociołka i słoika oraz deser z kieliszka!

W sobotę 2 października o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz zaprezentuje przepis na karmuszką, czyli regionalną zupę gulaszową z Warmii i Maz...

2
Informacje Jak gotować wołowinę?

Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można unikną...

33
Informacje Jak najlepiej przyrządzić wołowinę?

<b>Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uni...

43
Informacje Wołowina czyli zdrowie w każdym kawałku!

Kto z nas nie czeka na rozpoczęcie sezonu grillowego tylko po to, aby móc znów skosztować wyśmienitej karkówki z cebulką czy też krwistego bądź wyp...

18
Informacje Na kulinarnym szlaku Roztocza

Malownicze i wciąż nieodkryte Roztocze zachwyca nie tylko bogactwem natury, ale i smaków. Region ten słynie m.in. z dań mącznych, potraw na bazie...

0
Informacje Co zrobić, żeby wołowina była miękka? Stosuj te triki, a będzie rozpływać się w ustach

Idealnie zrobiona wołowina to prawdziwy rarytas, którym wiele osób lubi się zajadać. A jednak nieprawidłowe przygotowanie tego mięsa może skończyć...

47
Informacje Jak wykorzystać różne rodzaje mięsa?

Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić?

31
Informacje Jakie mięso wybrać – na gulasz, do zrazów i bitek?

Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywany...

6
Informacje Wybrano najlepsze steki na świecie w 2022 r. Polska ma się czym chwalić

W Irlandii wyłoniono zwycięzcę corocznego konkursu World Steak Challenge. Po raz pierwszy tytuł mistrza steków uzyskała Japonia. Wyróżnienie przyzn...

1
Informacje Bigos tradycyjny ze śliwkami

Bigos to staropolska potrawa z kapusty z mięsem, która od lat gości na naszych stołach.

1
Informacje Król polskich zup

Jego wysokość – rosół! Czyli esencjonalny wywar mięsno-jarzynowy, który musi przynajmniej raz w tygodniu pojawić się na polskich stołach

3
Informacje Zrobią wrażenie na gościach, są pełne smaku. Oto najlepsze mięsa na świąteczny stół

W Polsce spożycie mięsa jest ogromne. Kochamy kurczaka i wieprzowinę, jednak na święta nierzadko sięgamy także po wołowinę i inny drób, który jadam...

34
1 2 3 4 5
. . .
z
28