Wyniki wyszukiwania dla aronia kandyzowana jak zrobic
Artykuły aronia kandyzowana jak zrobic
Wszystkie
Aby uprzyjemnić sobie chłodne jesienno-zimowe wieczory, często sięgamy po rozgrzewające napoje, pełne przypraw korzennych, imbiru i... pomarańczy!...
Ciemne, mocno kwaśne owoce aronii to doskonały przysmak dla wszelkiego ptactwa. Warto się spieszyć, by z owocujących krzewów uszczknąć coś dla sieb...
Niektórzy uważają, że przetwory z aronii trudniej przyrządzić, bo owoc po zerwaniu ma nieprzyjemny smak. Właściwości rośliny z pewnością zachęcą je...
Środek lata to idealny moment na wykorzystanie leśnych owoców w kuchni. Jagody, aronie i porzeczki to skarbnica witamin i niepowtarzalnych smaków....
Niewiele osób wie, że aronia jest owocem uprawianym w każdym województwie w Polsce. W sezonie można więc bez trudu znaleźć ją u lokalnych rolników....
Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto ju...
Nie jest specjalnie popularny, choć zyskał sławę bardzo zdrowego. Chodzi o sok z aronii - zastosowanie w kuchni tego napoju jest dość szerokie. Jes...
Na surowo nie należy do najpyszniejszych owoców, wystarczy jednak zrobić z niej koktajl, przetwory lub herbatę, aby zakochać się w jej smaku. Co wi...
Marnowanie jedzenia to ogromny problem naszego społeczeństwa. Kupujemy zbyt dużo, a następnie nie zjadamy produktów bądź wykorzystujemy wyłącznie j...
Lukier stanowi doskonałą dekorację do ciast drożdżowych, pierniczków, rogalików, pączków czy babek. Jego przygotowanie jest niezwykle proste i wyma...
Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składn...
Pigwa staje się coraz bardziej popularnym owocem, choć nadal nie wykorzystujemy w pełni jej potencjału. W tej chwili, jesienią, pigwa powinna stawa...
Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów nasz...
Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów nasz...
Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Sposob...
Bogaty w składniki odżywcze i witaminy szpinak ma wszechstronne zastosowanie w wielu potrawach. Trudno się zatem dziwić, że od lat inspiruje znanyc...
Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych...
Śliwki w ciastach, deserach i do mięsa! Śliwki są nie tylko smaczne i soczyste, ale dostarczają organizmowi wiele wartości odżywczych. Sprawdź, do...
Złote ziarenka kryjące się w kolbach są nie tylko zdrowe, ale i wyjątkowo smaczne. A w jaki sposób zamienić kukurydzę w pysze danie? Odpowiedź na t...
Pojawiają się na straganach i w warzywniakach na wiosnę zapowiadając otwarcie sezonu chłodnikowego. Botwina - najlepiej smakuje właśnie w maju, wię...
Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku...
Siła, zdrowie i piękny wygląd? Czy wiecie jakie warzywo może zagwarantować wam to wszystko? Mowa oczywiście o niedocenianej kalarepie, która skrywa...