Wyniki wyszukiwania dla barszcz czerwony z tartymi burakami
Artykuły barszcz czerwony z tartymi burakami
Wszystkie
W kolejnym odcinku naszego serialu Dominika Wójciak zaprezentuje wam, w jaki sposób przygotować idealny, świąteczny barszcz.
Wspomniał o nim sam Mikołaj Rej, kojarzy się z polskim wigilijnym stołem a jego słodko-kwaśny smak znają niemal wszyscy. O czym mowa? Oczywiście o...
Wbrew pozorom barszcz czerwony to dość trudna zupa do przyrządzenia. Może wyjść bez smaku, za kwaśny albo zbyt jasny. Dlaczego barszcz podczas goto...
Tradycja nakazuje, by na świątecznym stole pojawiło się 12 potraw, w tym pyszne zupy na wigilię. W zależności od regionu Polski przygotowuje się in...
Sekretem pysznego wigilijnego barszczu jest aromatyczny warzywny wywar lub wyrazisty zakwas. Pamiętaj, aby dodać przyprawy, takie jak ziele angiels...
Buraki są niedocenianym warzywem. Ponieważ w przeciwieństwie do modnych superfoods, są tanie i bardzo powszechne, wiele osób nawet nie podejrzewa,...
Dzisiaj proponujemy koktajl, który bardzo dobrze wpływa na pracę tarczycy. Jednym z jego składników jest siemię lniane, które dostarcza organizmowi...
Ile gospodarstw tyle przepisów na tę pyszną i aromatyczną zupę. Danie to stanowi wizytówkę kuchni ukraińskiej. Co sprawia, że mimo upływu lat nie t...
Pyszna prosta zupa, która doskonale sprawdzi się na obiad dla całej rodziny. To świetny sposób, aby przemycić do codziennego jadłospisu sporą porcj...
Grudzień ma kilku swoich kulinarnych bohaterów - warzywa korzeniowe, aromatyczne „zimowe” przyprawy. A obok nich – burak, który gości na naszych st...
Czy zwykły, swojski burak jest nas w stanie czymkolwiek zaskoczyć? Ćwikła, jarzyna, barszczyk - na wielu stołach te propozycje wyczerpują buraczane...
Pyszne, tanie i dostępne na rynku cały rok. Takie właśnie są buraki. Poznaj wyjątkowe dania z tego zdrowego warzywa. Zainspiruj się pomysłami użytk...
Buraki to warzywa, które przez dietetyków i lekarzy uważane są za jedne z najzdrowszych. Chociaż najczęściej spożywamy je pod postacią wigilijnego...
Czerwona fasola jest bogata w błonnik, proteiny i białko. Jest znakomitym zamiennikiem dla mięsa. Zatem, jeśli starasz się ograniczyć w diecie prod...
Podstawą udanej tarty jest idealnie kruchy spód z chrupiącymi brzegami spieczonymi na złoty kolor. Podczas jej przygotowywania oprócz odpowiedniego...
W ostatnim czasie tarty zawładnęły sercami Polaków. Przygotowuje się je niezwykle prosto, a ich smak zależy jedynie od naszej wyobraźni. Co ważne...
W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają P...
Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczn...
Wino i jedzenie to duet doskonały, oczywiście jeśli zostanie odpowiednio skomponowany. Ile rodzajów dań i win, tyle różnych możliwości. Sprawdź, j...
Masz ochotę na pyszne ciasto z wiśniami? Koniecznie wypróbuj ten prosty i smaczny przepis, będzie idealną propozycją do popołudniowej kawy. Wiśnie...
Zaledwie kilka składników będzie ci potrzebne do przygotowania pysznej tarty z ricottą, pomidorami i kurkami. Jeśli zależy ci na aromatycznym i pro...
Czerwona cebula może być bardzo smacznym dodatkiem do obiadu. Do przygotowania konfitury z czerwonej cebuli będziesz potrzebować: cebuli czerwonej,...