Wyniki wyszukiwania dla biszkopt z makiem gotowanym
Artykuły biszkopt z makiem gotowanym
Wszystkie
Biszkopt to niezbędny element wielu ciast i tortów. Idealny biszkopt powinien być puszystym i delikatny. Każda gospodyni ma swój własny patent na d...
W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w c...
W tym tygodniu mogliśmy oglądać 400. odcinek programu "Ewa gotuje". Z tej okazji Ewa Wachowicz przygotowała menu, łączące w sobie tradycyjne i nowo...
W sobotę 14 maja Ewa Wachowicz przygotowywanie potraw zacznie od pysznych zapiekanek na bagietce z sosem holenderskim i szczypiorkiem. Następnie zd...
Domowy biszkopt to lekkie, uniwersalne ciasto idealne na każdą okazję. Pasuje do każdego rodzaju owoców i bitej śmietany. Przez niewielką ilość skł...
Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Warto wiedzieć, jak go zrobić, bo jest on podstawą wielu świątec...
Już w tę sobotę Ewa Wachowicz w kolejnym odcinku autorskiego programu "Ewa gotuje", zaprezentuje widzom pomysł na znakomity, dwudaniowy obiad oraz...
Planujesz zrobić tort na urodziny dla bliskiej ci osoby, ale nie wiesz, czy poradzisz sobie z upieczeniem biszkoptu? To zadanie może spędzać sen z...
Jakie masy pasują do tortu orzechowego? Biszkopt w duecie z tymi kremami daje niebiańskie połączenie
W krainie deserów tort orzechowy zajmuje szczególne miejsce, a wybór odpowiedniego kremu to klucz do kulinarnej doskonałości. Oczywiście podstawą i...
Kluski z makiem to jedno z tradycyjnych dań na świątecznym stole. My proponujemy wersję z miodem, bakaliami i dodatkiem amaretto.
W kolejnym odcinku autorskiego programu, Ewa zabierze nas do swojego domku u podnóża Babiej Góry, gdzie przygotuje proste dania ze składników, któr...
Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołac...
Na rynku mamy wiele rodzajów mąki. Basie, Kasie, Marysie. Jednak nie chodzi o taką kategorię. W naszym poradniku możesz znaleźć jaki typ mąki do cz...
Żołędzie – nasiona dębu, to jeden z nieodłącznych symboli jesieni. Spotkać możemy je w parkach, lasach, a także w naszych ogrodach. Dawniej, żołędz...
Mąka ryżowa jest znana w kuchni azjatyckiej od wieków. Używa się jej do wyrobu makaronów, papieru ryżowego i deserów. Do Europy przybyła w V wieku...
Makowiec to jedno z najpopularniejszych ciast świątecznych. Warto jednak pamiętać, że potrzebna do jego zrobienia masa makowa może być wykorzystana...
Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia na świątecznych stołach...
Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez słodkości. Już na kilka dni przed wigilijną kolacją po domach roznosi się zapach pieczonych cia...
Pieczywo z mąki kukurydzianej jest świetną alternatywą dla osób, które z przyczyn zdrowotnych, lub też z wyboru, chcą zrezygnować z mąki pszennej....
Podstawą magii Bożego Narodzenia są wypieki. Kluczowe miejsce na świątecznym stole zajmują ciasta, ciasteczka i desery z makiem. Uwielbiają je wszy...
Czy można zrobić naleśniki bez mąki, mleka i jajek? Wydaje się, że pyszna przekąska bez podstawowych składników po prostu nie wyjdzie. Spróbuj wymi...
Coraz więcej osób stara się unikać dań z mąki pszennej, tłumacząc swój wybór wysoką kalorycznością lub nietolerancjami. Jeżeli jednak nie zmagasz s...