Wyniki wyszukiwania dla biszkopt z jab��kami pra��onymi i bit�� ��mietan��
Artykuły biszkopt z jab��kami pra��onymi i bit�� ��mietan��
Wszystkie
Bita śmietana jest podstawą wielu deserów. Używamy jej do przygotowania kremów, którymi przekładamy torty, może stanowić znakomity dodatek do słodk...
Ubijanie śmietany to, przynajmniej z pozoru, prosta i podstawowa czynność w kuchni. Jednak wielu osobom sprawia trudność, bo mleczny produkt lubi s...
Biszkopt to niezbędny element wielu ciast i tortów. Idealny biszkopt powinien być puszystym i delikatny. Każda gospodyni ma swój własny patent na d...
W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w c...
W tym tygodniu mogliśmy oglądać 400. odcinek programu "Ewa gotuje". Z tej okazji Ewa Wachowicz przygotowała menu, łączące w sobie tradycyjne i nowo...
Tydzień przed świętami wielkanocnymi Ewa Wachowicz podzieli się z widzami przepisem na pyszną sałatkę jajeczną. Pokaże również, co warto zaserwować...
Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Warto wiedzieć, jak go zrobić, bo jest on podstawą wielu świątec...
Domowy biszkopt to lekkie, uniwersalne ciasto idealne na każdą okazję. Pasuje do każdego rodzaju owoców i bitej śmietany. Przez niewielką ilość skł...
W sobotę 14 maja Ewa Wachowicz przygotowywanie potraw zacznie od pysznych zapiekanek na bagietce z sosem holenderskim i szczypiorkiem. Następnie zd...
Planujesz zrobić tort na urodziny dla bliskiej ci osoby, ale nie wiesz, czy poradzisz sobie z upieczeniem biszkoptu? To zadanie może spędzać sen z...
Już w tę sobotę Ewa Wachowicz w kolejnym odcinku autorskiego programu "Ewa gotuje", zaprezentuje widzom pomysł na znakomity, dwudaniowy obiad oraz...
Jakie masy pasują do tortu orzechowego? Biszkopt w duecie z tymi kremami daje niebiańskie połączenie
W krainie deserów tort orzechowy zajmuje szczególne miejsce, a wybór odpowiedniego kremu to klucz do kulinarnej doskonałości. Oczywiście podstawą i...
Szarlotka? A może jabłecznik? Chociaż wiele osób używa tych nazw wymiennie okazuje się, że nie do końca jest to to samo ciasto. Czym więc różni się...
Julka postawiła na ciemny biszkopt, bitą śmietanę, konfiturę wiśniową i pomadę z gorzkiej czekolady. Efekt? Zobaczcie sami.
Bez względu na porę roku czy okazję sernik jest podstawowym i jednym z najczęściej przyrządzanych ciast w domowym zaciszu. Sernik jest również popu...
W kuchni warto stawiać na sezonowe produkty, bo o danej porze roku są tańsze i najsmaczniejsze. Jesienią kupuj więc dynię, która wspaniale sprawdzi...
Słodki biszkopt i śmietanowy krem z nutką wanilii, a to wszystko przełamane lekko kwaskowatym dżemem z czarnej porzeczki.
Krem do tortu z bitej śmietany i masła to subtelne i puszyste połączenie, które doda niezwykłego smaku i elegancji każdemu deserowi. Ten klasyczny...
Owoce leśne lubimy przede wszystkim na słodko. Posypane zwykłym cukrem smakują wybornie, a z kilkoma innymi dodatkami mogą przemienić się w pyszny...
Wielki Piątek to dzień kiedy zaczynamy gotować oraz piec. Wtedy właśnie powinno przygotowywać się wszystkie przysmaki na wielkanocny stół. Wśród n...
Nie ma nic lepszego niż aromatyczne espresso lub słodkie latte, jednak czasami warto nieco urozmaicić smak kawy i przygotować na jej bazie pyszny d...
Lato to czas, w którym niechętnie stoimy przy piekarniku bądź patelni i gotujemy. Bo przecież żar leje się z nieba, a my wolelibyśmy leżeć na fotel...