Wyniki wyszukiwania dla buraczki zasmażane pasteryzowane

(191)

Artykuły buraczki zasmażane pasteryzowane

Wszystkie

Informacje Pasteryzowanie weków w zmywarce. Sprytny i wygodny sposób na pasteryzację przetworów

Lato to doskonały czas na przygotowywanie domowych przetworów. Aby twoje ulubione dżemy, soki i sałatki w słoikach przetrwały jak najdłużej, koniec...

14
Informacje Zdrowotna bomba – niepasteryzowany, pewien probiotyków i enzymów. Jak i z czego zrobić żywy ocet?

Wiele osób ocet kojarzy jedynie jako dodatek do zimnych nóżek, sałatek czy marynat. Obecnie stosowanie octu stało się natomiast sposobem na dbanie...

24
Informacje Niepasteryzowany, bez drożdży i ma żywe kultury bakterii. Jak zrobić ocet z jasnoty purpurowej?

Niektórzy hodują ją w ogródku, inni zbierają w lesie lub na polanach. Wszystko po to, by zrobić ocet z jasnoty purpurowej. Napój z pospolitego ziel...

16
Informacje Jak zrobić buraczki na zimę w różnych wersjach?

Buraki to bogactwo mikroelementów i niezwykle smaczne warzywo, które można przyrządzić na wiele sposobów. Wegetarianie i weganie doskonale o tym wi...

5
Informacje Buraczki na zimę. O te przepisy będą pytać wszyscy znajomi

Lato powoli się kończy, pogoda jeszcze dopisuje, choć doskonale wiemy, że za chwilę przyjdzie jesienna słota i zimowe mrozy. To jednak nic straszne...

23
Informacje Sałatka ze śledzia norweskiego z młodymi ziemniakami i buraczkami

Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietuj...

5
Ewa gotuje Odcinek 473. „Ewa Gotuje”: Zielona szakszuka, kiełbaski w pomidorowym sosie curry, brownie z buraczkiem

Po zimowej przerwie Ewa Wachowicz powróciła na antenę Polsatu z nowymi kulinarnymi pomysłami. W 473. odcinku inspiracje czerpała z różnych stron św...

11
Informacje 10 sposobów na potrawy z buraków

Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, j...

74
Informacje Jak pasteryzować zupy w słoikach? Jeden błąd i trzeba będzie wylać

Wekowanie zup to technika, którą stosuje się od lat w kuchni. Jest praktyczna, wpisuje się w koncepcję less waste i pozwala zaoszczędzić czas spędz...

8
Informacje Ta herbata przynosi ogromną ulgę po przejedzeniu. Zrobisz ją z dwóch składników

Dodawanie kminku do dań z kapustą, grochem lub mięsem to znany od dawna sposób na uniknięcie wzdęć i gazów. Przyprawa ta powinna być obowiązkowym s...

9
Informacje Schab w słoiku na kanapki lub na szybki obiad. Kapitalny trik na kruche i mięciutkie mięso

Domowe mięso w słoikach to genialny patent na szybki obiad lub kolację. W ten sposób można zrobić na przykład kiełbasę, pulpety, mielonkę oraz arom...

15
Informacje Kotlet, pierogi, jajecznica: Ulubione smażone dania Polaków

Na polskich stołach od lat królują zasmażane pierogi i kotlet schabowy w chrupiącej panierce. Można wiele mówić o niezdrowych przyzwyczajeniach Pol...

19
Informacje Kiszonki dla zdrowia

Poszukiwania idealnej diety wyszczuplającej to zajęcie męczące i frustrujące. A jest przecież prosty sposób na schudnięcie - kapusta kiszona! Odchu...

15
23
Wydarzenia Sezon na grzybobranie otwarty!

Grzybobranie jest wielowiekowym polskim zwyczajem sięgającym czasów szlacheckich. Ponieważ sezon na grzyby można uznać za rozpoczęty, warto wiedzie...

1
Informacje Możesz zrobić pyszną pastę do pierogów lub przyprawę do zup. Jak wykorzystać nóżki grzybów?

Niemarnowanie jedzenia i kuchnia resztkowa to bardzo popularne trendy. W myśl zasady zero waste warto korzystać ze wszystkich części grzybów. Zazwy...

1
Informacje Osiem pomysłów na sałatki z burakami

Czy wy także uważacie, że burak to dosyć nudne warzywo, którego nie da się przygotować w interesujący sposób? Pozwólcie, że nasi użytkownicy wyprow...

27
Informacje Niebezpieczny jad kiełbasiany w domowych przetworach? Uważaj, gdy je robisz

Czy wiesz, jak powstaje jad kiełbasiany i że może on skrywać się też w domowych przetworach? Przy ich robieniu koniecznie uważaj, bo jego spożycie...

7
Informacje Salmonella w sałacie?

Niebezpieczne dla naszego zdrowia bakterie mogą znaleźć się w produktach, które wydają się być z pozoru bardzo bezpieczne i zdrowe. W ostatnim czas...

48
Informacje Test palca na świeżość mięsa. Już w sklepie ustalisz, czy mięso jest świeże

Foliowane mięso z marketów ma swoich zwolenników, jak i zagorzałych przeciwników. Jest to szybkie i dość tanie rozwiązanie, które zawsze masz pod r...

8
Informacje Czy powinniśmy myć mięso kurczaka?

Dla wielu z nas umycie mięsa przed jego wykorzystaniem to rutynowa czynność. Warto jednak wiedzieć, że może nam to nie wyjść na zdrowie.

28
Informacje Jak zrobić pomidory na zimę? Na zupę, do kanapek, do spaghetti. Tylko sprawdzone przepisy

Świeże pomidory na kanapce lub w sałatce to kwintesencja smaków polskiego lata. Jesienią i zimą trudno nie wspominać z rozrzewnieniem słodkich i ar...

17
1 2 3 4 5
. . .
z
9