Wyniki wyszukiwania dla buraczki zasmażane pasteryzowane
Artykuły buraczki zasmażane pasteryzowane
Wszystkie
Lato to doskonały czas na przygotowywanie domowych przetworów. Aby twoje ulubione dżemy, soki i sałatki w słoikach przetrwały jak najdłużej, koniec...
Wiele osób ocet kojarzy jedynie jako dodatek do zimnych nóżek, sałatek czy marynat. Obecnie stosowanie octu stało się natomiast sposobem na dbanie...
Niektórzy hodują ją w ogródku, inni zbierają w lesie lub na polanach. Wszystko po to, by zrobić ocet z jasnoty purpurowej. Napój z pospolitego ziel...
Buraki to bogactwo mikroelementów i niezwykle smaczne warzywo, które można przyrządzić na wiele sposobów. Wegetarianie i weganie doskonale o tym wi...
Lato powoli się kończy, pogoda jeszcze dopisuje, choć doskonale wiemy, że za chwilę przyjdzie jesienna słota i zimowe mrozy. To jednak nic straszne...
Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietuj...
Po zimowej przerwie Ewa Wachowicz powróciła na antenę Polsatu z nowymi kulinarnymi pomysłami. W 473. odcinku inspiracje czerpała z różnych stron św...
Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, j...
Wekowanie zup to technika, którą stosuje się od lat w kuchni. Jest praktyczna, wpisuje się w koncepcję less waste i pozwala zaoszczędzić czas spędz...
Dodawanie kminku do dań z kapustą, grochem lub mięsem to znany od dawna sposób na uniknięcie wzdęć i gazów. Przyprawa ta powinna być obowiązkowym s...
Domowe mięso w słoikach to genialny patent na szybki obiad lub kolację. W ten sposób można zrobić na przykład kiełbasę, pulpety, mielonkę oraz arom...
Na polskich stołach od lat królują zasmażane pierogi i kotlet schabowy w chrupiącej panierce. Można wiele mówić o niezdrowych przyzwyczajeniach Pol...
Poszukiwania idealnej diety wyszczuplającej to zajęcie męczące i frustrujące. A jest przecież prosty sposób na schudnięcie - kapusta kiszona! Odchu...
Zsiadłe mleko z pewnością większości z nas kojarzy się z wakacjami spędzonymi u babci na wsi. Chociaż zdania co do jego kwaśnego smaku są podzielon...
Grzybobranie jest wielowiekowym polskim zwyczajem sięgającym czasów szlacheckich. Ponieważ sezon na grzyby można uznać za rozpoczęty, warto wiedzie...
Niemarnowanie jedzenia i kuchnia resztkowa to bardzo popularne trendy. W myśl zasady zero waste warto korzystać ze wszystkich części grzybów. Zazwy...
Czy wy także uważacie, że burak to dosyć nudne warzywo, którego nie da się przygotować w interesujący sposób? Pozwólcie, że nasi użytkownicy wyprow...
Czy wiesz, jak powstaje jad kiełbasiany i że może on skrywać się też w domowych przetworach? Przy ich robieniu koniecznie uważaj, bo jego spożycie...
Niebezpieczne dla naszego zdrowia bakterie mogą znaleźć się w produktach, które wydają się być z pozoru bardzo bezpieczne i zdrowe. W ostatnim czas...
Foliowane mięso z marketów ma swoich zwolenników, jak i zagorzałych przeciwników. Jest to szybkie i dość tanie rozwiązanie, które zawsze masz pod r...
Dla wielu z nas umycie mięsa przed jego wykorzystaniem to rutynowa czynność. Warto jednak wiedzieć, że może nam to nie wyjść na zdrowie.
Świeże pomidory na kanapce lub w sałatce to kwintesencja smaków polskiego lata. Jesienią i zimą trudno nie wspominać z rozrzewnieniem słodkich i ar...