Wyniki wyszukiwania dla c o zrobić gdy nie ma się miksera
Artykuły c o zrobić gdy nie ma się miksera
Wszystkie
Idealne na sobotnie śniadanie, świetne na szybki obiad, z dodatkiem lodów doskonałe na deser. Oczywiście mowa tu o naleśnikach. Jak zrobić idealne...
Przedstawiamy koktajl, który przygotujesz w zaledwie kilka minut, wzmocni twoją odporność i będzie sycący. Brzmi jak marzenie? Poznaj przepis na py...
Jesienią, w sezonie przeziębień, warto wzmocnić organizm dodatkową dawką witaminy C. Ta sprzyja poprawie odporności i pomaga zwalczyć rozwijające s...
Mamoncillo to egzotyczny owoc, który w Polsce nie jest jeszcze tak popularny, jak na Karaibach czy w Ameryce Południowej. Warto jednak zainteresowa...
Już od początku maja możemy delektować się pysznym, kwaśnym szczawiem. Ta roślina cieszy się ogromną popularnością zarówno wśród młodszych osób, kt...
Pigwa to owoc, po który z chęcią sięgamy w okresie jesienno-zimowym. Wiele osób w swoich ogrodach posiada drzewa pigwowe. Można z nich wyczarować p...
Jagody camu camu zyskują na coraz większej popularności i nic w tym dziwnego - można pochwalić je nie tylko za wyjątkowy smak, ale także całą skarb...
Masz problem z jedzeniem odpowiedniej ilości warzyw i owoców w ciągu dnia? Dobrym sposobem jest przemycenie ich w formie zdrowego smoothie. Jeśli o...
To prawdziwa bomba witaminowa, którą warto spożywać w okresach obniżonej odporności. Dowiedz się, jakie są właściwości aceroli i kto powinien ją je...
O witaminie C przypominamy sobie zwykle w okresie jesienno-zimowym, kiedy w szczególności jesteśmy narażeni na przeziębienia. O odporność warto jed...
Co zrobić z liści rzodkiewki? Zazwyczaj trafiają do kosza, bo mało kto wie, że można je wykorzystać do przygotowania wielu pysznych dań. Tymczasem...
Pigwa nie należy do najpopularniejszych owoców, chociaż wyglądem przypomina jabłko lub gruszkę, trudno jeść ją na surowo. Świetnie sprawdzi się nat...
Choć najczęściej zajadamy się ostrym korzeniem, to warto wiedzieć, że liście chrzanu również są jadalne. Jakie właściwości w sobie kryją, na co pom...
Nie są jeszcze tak popularne, jak tradycyjne żółte banany, ale ze względu na właściwości warto dołączyć je do swojej diety. Są uniwersalnym składni...
Acerola to zdrowy przysmak z Karaibów. Ten niewielki owoc pobił rekordy zawartości witaminy C. Jedna malutka wisienka zawiera aż 80,5 mg tego przec...
Kiedyś mogliśmy jedynie o nich pomarzyć, dziś egzotyczne owoce są na wyciągnięcie ręki, dlatego warto z tego korzystać. Na sklepowych półkach bez...
Lukier stanowi doskonałą dekorację do ciast drożdżowych, pierniczków, rogalików, pączków czy babek. Jego przygotowanie jest niezwykle proste i wyma...
Marnowanie jedzenia to ogromny problem naszego społeczeństwa. Kupujemy zbyt dużo, a następnie nie zjadamy produktów bądź wykorzystujemy wyłącznie j...
Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składn...
Pigwa staje się coraz bardziej popularnym owocem, choć nadal nie wykorzystujemy w pełni jej potencjału. W tej chwili, jesienią, pigwa powinna stawa...
Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Sposob...
Bogaty w składniki odżywcze i witaminy szpinak ma wszechstronne zastosowanie w wielu potrawach. Trudno się zatem dziwić, że od lat inspiruje znanyc...