Wyniki wyszukiwania dla chińska
Artykuły chińska
Wszystkie
Gdy dodasz ją do rosołu, zupa nabierze zupełnie innego aromatu. Pak choi to chińska kapusta, którą często spotkasz w azjatyckim bulionie, czyli ram...
Soba to gryczany makaron z Japonii, który powoli podbija polską kuchnię. Stanowi podstawę wielu potraw Kraju Kwitnącej Wiśni. Samo słowo „soba” ozn...
Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietn...
Mogłoby się wydawać, że sierpień zachęca do leniuchowania i korzystania ze słonecznych dni. Jednak użytkownicy Smakera nie próżnowali, dostarczając...
W Polsce kapustę od razu kojarzy się z pysznym bigosem czy kapuśniakiem. Tymczasem jej chińska odmiana to prawdziwy rarytas w Azji. Jak smakuje pak...
W sklepie możesz go znaleźć pod różnymi nazwami, np. persymona albo szaron. Czy wiesz, jak wygląda owoc kaki i jakie ma właściwości zdrowotne? Zdec...
"Do jedzenia nadaje się wszystko, co chodzi, czołga się, pływa i lata ?" . Jakie tajemnice kryje kuchnia chińska? Jak działa zupa z płetwy rekina o...
W sklepach pojawiły się wyczekiwane przez wszystkich nowalijki i młode warzywa. Wielu z was potraktowało to, jako świetną okazję do przetestowania...
<b>Ada Fijał to aktorka, absolwentka krakowskiej PWST. Obecnie możemy ją oglądać w serialach "To nie koniec świata", "Barwy szczęścia" i "Galeria"....
"Nie pijam kawy, moja droga, wolę herbatę" - śpiewa Sting, najsłynniejszy Anglik w Nowym Jorku. Dla Brytyjczyków popołudniowa herbata to synonim po...
Sezon urlopowy w pełni, niektórzy z nas jadą na egzotyczne wojaże, inni wybierają krajowe wycieczki. Gdziekolwiek byśmy nie byli, wszędzie możemy k...
Kiedyś stanowiła kulinarną ciekawostkę, znaną wyłącznie wielbicielom żywieniowych nowości. Dziś persymona (nazywana też owocem kaki) coraz częściej...
<b>Chcesz długo cieszyć się zdrowiem i urodą? Jedz pomidory! I przyzwyczaj się do fioletowej zupy pomidorowej.</b>
Kimchi to koreańska przekąska, na której punkcie oszalał cały świat. Także w Polsce staje się coraz bardziej popularna, dzięki czemu możemy dostać...
Przyprawa ta nieodzownie kojarzy nam się z jesienią oraz zbliżającymi się świętami Bożego Narodzenia. Okazuje się jednak, że poza tworzeniem miłej...
W zdecydowanej większości przypadków, zepsute jedzenie może nam zaszkodzić. Jest jednak grupa produktów, które dzięki procesowi fermentacji, zyskuj...
Chińczycy powiadają: "jeśli w twoim winie odbija się obca twarz, nie pij więcej". Innym razem wołają "Gan bei" i ciągle napełniają pusty kieliszek...
W kolejnym odcinku programu "Ewa gotuje" prowadząca odczarowała mit, że dietetyczne potrawy są niesmaczne. Przygotowała przystawkę, danie główne i...
Kuchnia wegańska, soczyste steki, orientalne smaki, a może swojskie pierogi? Choć 2019 dopiero przed nami, specjaliści już wiedzą, jak będziemy jed...
Kiedyś mogliśmy jedynie o nich pomarzyć, dziś egzotyczne owoce są na wyciągnięcie ręki, dlatego warto z tego korzystać. Na sklepowych półkach bez...
Czarna, zielona, biała, czerwona, a może niebieska? Herbata to napój, który towarzyszy nam niemal każdego dnia. Nie tylko ze względu na walory smak...
W lipcu w sklepach oraz na targach pojawia się morwa. Te owoce to prawdziwe bogactwo substancji, które mają korzystny wpływ na organizm. Można przy...