Wyniki wyszukiwania dla co mozna zrobic z masa makowa bez pieczenia
Artykuły co mozna zrobic z masa makowa bez pieczenia
Wszystkie
Do przygotowania wielu świątecznych ciast potrzebna nam jest masa makowa. Zwykle używamy tej kupnej, jednak zrobienie jej samodzielnie jest prostsz...
Makowiec to jedno z tych ciast, których nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Doświadczone gospodynie przygotowują go z własnoręcznie mielonego m...
Masa makowa to składnik rozmaitych ciast, zwłaszcza tych serwowanych na święta. To w głównej mierze od niej zależy, jak będzie smakował wypiek, dla...
Tort makowy z kremem cytrynowym to iście królewska, deserowa pozycja w świątecznym menu. Tu w idealnej harmonii miękki biszkopt przeplata się z kre...
Tort makowo-piernikowy to deser pełen nieoczywistych połączeń smakowych. Wypiek z dodatkiem kajmaku, serka mascarpone oraz soku z pomarańczy, nie t...
Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado, wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na obecne w nim tłuszcze, je...
Tofu coraz częściej pojawia się w polskich sklepach oraz na naszych talerzach. Szczególnie chętnie sięgają po nie wegetarianie, jednak jego nieprze...
Aromatyczne i soczyste morele aż proszą się, aby zamienić je w wyjątkowo smaczne dania. Jakie? Odpowiedź na to pytanie doskonale znają nasi użytkow...
Boczniaki zyskują coraz większą popularność w naszym kraju. Znacznie łatwiej kupić je w sklepach i znaleźć ciekawy przepis z ich wykorzystaniem. Al...
Ciecierzyca jest smaczna, łatwa do przygotowania i niedroga. Jej spożywanie zaleca się je wegetarianom, ponieważ zawiera dużo łatwo przyswajalnego...
W polskiej kuchni ziemniak jest niemalże świętością. Jemy go pod różnymi postaciami w wielu kombinacjach smakowych. Jednak w ostatnim czasie dobrze...
Ten osiemnastowieczny wynalazek dosłownie zrewolucjonizował cukiernictwo. Bo czy ktokolwiek z nas jest w stanie wyobrazić sobie świat bez ptysiów,...
Czy mandarynki kojarzą ci się ze świętami? Polacy chętnie kupują i zajadają się nimi właśnie w tym okresie. Zdradzimy ci dzisiaj kilka pomysłów na...
Czerwone ziemniaki nie cieszą się zbyt dużą popularnością w polskiej kuchni. Czy mimo to warto je spożywać? Jakie są ich wartości odżywcze, czym si...
Znacie to uczucie, kiedy przed świętami spędzacie wiele godzin w kuchni, żeby przygotować całą gamę wspaniałych potraw, których, jak się później ok...
Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu....
Młoda kapusta jest rarytasem, na który warto czekać cały rok. Aby ją odpowiednio uhonorować, należy zaopatrzyć się w najlepsze przepisy.
Słoneczniki to piękne kwiaty, które kojarzą się ze słońcem i wakacjami. Ich pestki wykorzystuje się często w kuchni do przyrządzenia sałatek lub sm...
Mówi się, że najdogodniejszą porą na zbieranie grzybów w Polsce jest jesień i październik. Okazuje się jednak, że piękne egzemplarze pojawiają się...
Kwiecień plecień – pogoda może nie zawsze dopisuje w tym miesiącu, jednak to, co zaczyna kwitnąć na wiosnę, zwykle się nie spóźnia. Jeśli zatem lub...
Uwielbiasz kotlety schabowe, ale czy zdajesz sobie sprawę, że schab z grilla smakuje równie wybornie co niedzielny klasyk? Sprawdź, jak go przygoto...
Pieczarki królują wśród najczęściej jedzonych grzybów nie tylko w Polsce, ale również na świecie. Grzyby te są łatwe w hodowli i idealnie nadają si...