Wyniki wyszukiwania dla co zrobić z ogórków kiszonych
Artykuły co zrobić z ogórków kiszonych
Wszystkie
W naszych kuchniach znajduje się wiele produktów, które bardzo niesłusznie, uważamy za odpadki. Jednym z nich jest chociażby woda z ogórków kiszony...
Polacy nie wyobrażają sobie lata bez chrupiących ogórków małosolnych i kiszonych. Oczywiście najsmaczniejsze będą te, które przygotujesz samodzieln...
Ogórki kiszone to popularna i bardzo pożywna przekąska, która często gości na polskich stołach. Wiele osób, gdy czuje delikatne burczenie w żołądku...
Domowej roboty ogórki małosolne to prawdziwy rarytas. Jak je przygotować, aby nie były puste w środku i smakowały dokładnie tak, jak te które robił...
Polacy uwielbiają wszelkiego rodzaju zupy. Trudno się dziwić, bo świetnie rozgrzewają i dostarczają organizmowi niezbędnych mikroelementów. Poznaj...
Lato to nie tylko czas urlopów i aktywności na świeżym powietrzu, dla wielu osób to także sezon na przygotowanie domowych przetworów. Jednym z najp...
Ogórki kiszone to przysmak, który ma bardzo uniwersalne zastosowania w kuchni. Mogą być jedzone w samotności, ale też sprawdzą się jako dodatek do...
Picie wody z ogórków kiszonych to kwestia zdecydowanie kontrowersyjna. Spora część osób na myśl o przełknięciu czosnkowo-koperkowego kwaśnego napoj...
Jak zrobić perfekcyjne ogórki kiszone? W tym sezonie zdecydowanym hitem są ogórki małosolne na sucho. Jakie składniki dodać do tak przygotowanych o...
Kiszonki często nazywane są naturalnymi probiotykami, zawierają sporo witaminy C, korzystnie wpływają na układ pokarmowy oraz mikroflorę jelitową....
Ogórki kiszone to jedne z najczęściej przygotowywanych fermentowanych warzyw, nie wszyscy wiedzą jednak o tym, że czosnek, który wkładamy do słoikó...
Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna,...
Okres Wielkanocy to czas, kiedy przypominamy sobie o buraczanych potrawach. Na wielu stołach ląduje ćwikła z chrzanem, do jajek, wędlin i białej ki...
Przetwory z ogórków to idealny sposób na to, by przygotować ciekawą w smaku, zdrową przekąskę, jednocześnie przedłużając żywotność warzyw. Popularn...
Jedzenie ogórków kiszonych dla wielu osób z zagranicy jest nie do pomyślenia. Całe szczęście Polacy zajada się nimi ze smakiem. W końcu kiszonki s...
Czy są na świecie osoby, które nie kochają mizerii? Ta tradycyjna surówka z ogórka, ze śmietaną i koperkiem to idealny przykład „comfort food”, czy...
Jak zrobić zalewę do ogórków kiszonych lub konserwowych? To jedno z najczęściej zadawanych pytań w sezonie ogórkowym. Okazuje się, że zalewa do ogó...
Polakom trudno wyobrazić sobie codzienność bez ogórków kiszonych czy konserwowych. Uwielbiają je i często przygotowują sami. Czy wiesz jednak, któr...
Dodajemy go do mięs, przetworów, sosów i zup, jest niezbędnych elementem ziołowego masła i ogórków kiszonych, to właśnie czosnek. Nie tylko nadaje...
Mniszek lekarski to jedna z najczęściej spotykanych roślin na polskich łąkach. Oprócz pięknego wyglądu kwiat ten oferuje liczne zastosowania w świe...
Na pierwszy rzut oka kiszenie kapusty wydaje się być dość skomplikowanym procesem. Jaką kapustę wybrać, która mieszanka przypraw będzie odpowiednia...
Sezon na ogórki gruntowe już wkrótce rozpocznie się na dobre. Warto więc wykorzystać go w pełni, planując przygotowanie ciekawych przetworów, które...