Wyniki wyszukiwania dla co zrobić z oliwek
Artykuły co zrobić z oliwek
Wszystkie
Była znana już w czasach biblijnych. Od tamtego czasu jej gałązka jest dla nas symbolem pokoju i pojednania. Oliwka nie bez powodu była i jest tak...
Była znana już w czasach biblijnych. Od tamtego czasu jej gałązka jest dla nas symbolem pokoju i pojednania. Oliwka nie bez powodu była i jest tak...
Co dają nam dwie łyżki oliwy z oliwek dziennie? Zobaczmy!
Oliwa z oliwek jest ceniona nie tylko w kuchni. Z uwagi na dużą zawartość składników odżywczych, jest szeroko używana w kosmetyce. Szeroko omawiane...
Na temat oliwy z oliwek powstało wiele mitów. Mówi się, że nie wolno na niej smażyć, a gorzkawy smak oznacza, że się przeterminowała. To oczywiście...
Wiele osób nie jest w stanie wyobrazić sobie swojej codzienności bez oliwy z oliwek. Smakuje wybornie zarówno do sałatek, jak i do potraw smażonych...
Oliwki to skarbnica mikroelementów i witamin. Wspierają one pracę układu krwionośnego, poprawiają wygląd skóry, włosów i paznokci, a także zmniejsz...
Oliwki rozprzestrzeniły się po całej Europie znad basenu Morza Śródziemnego. Sprzyjający ich uprawie klimat sprawił, że cieszono się ich smakiem od...
Kiedy pogoda za oknem nie rozpieszcza, a pierwsze jesienne liście pojawiają się na drzewach, to znak, że najwyższa pora, żeby zadbać o odporność. O...
Co najlepiej pić o poranku? Większość osób bez zawahania się wybierze oczywiście kawę. Oczywiście najzdrowsza jest ta bez dodatku mleka czy cukru....
Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składn...
Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w z...
Marnowanie jedzenia to ogromny problem naszego społeczeństwa. Kupujemy zbyt dużo, a następnie nie zjadamy produktów bądź wykorzystujemy wyłącznie j...
Pojawiają się na straganach i w warzywniakach na wiosnę zapowiadając otwarcie sezonu chłodnikowego. Botwina - najlepiej smakuje właśnie w maju, wię...
Lukier stanowi doskonałą dekorację do ciast drożdżowych, pierniczków, rogalików, pączków czy babek. Jego przygotowanie jest niezwykle proste i wyma...
Pigwa staje się coraz bardziej popularnym owocem, choć nadal nie wykorzystujemy w pełni jej potencjału. W tej chwili, jesienią, pigwa powinna stawa...
Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów nasz...
Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów nasz...
Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Sposob...
Bogaty w składniki odżywcze i witaminy szpinak ma wszechstronne zastosowanie w wielu potrawach. Trudno się zatem dziwić, że od lat inspiruje znanyc...
Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych...
Śliwki w ciastach, deserach i do mięsa! Śliwki są nie tylko smaczne i soczyste, ale dostarczają organizmowi wiele wartości odżywczych. Sprawdź, do...