Wyniki wyszukiwania dla creme brule
Artykuły creme brule
Wszystkie
Choć na pierwszy rzut oka wygląda jak jogurt, skyr lub kwaśna śmietana, to żaden z tych produktów. Co to jest crème fraîche, jak go zrobić i do cze...
W czwartym odcinku programu uczestnicy mieli za zadanie przygotować śniadanie w słodkiej i wytrawnej wersji. Zobaczcie, jak z tym zadaniem poradził...
Oto przepis na słodką pizzę, którą Ania Zakrzewska postanowiła zaserwować jurorom programu "Bake Off Junior".
Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będz...
Zastanawiacie się jak przygotować w domowych warunkach ser ricotta? Oto przepis na pyszny pudding z serem i wędzonym łososiem.
Ostatnio dużo mówi się o tym, czy kostki rosołowe są szkodliwe. Potrafią zawierać dużo sodu i sztucznych substancji, które nie są zbyt bezpieczne d...
Cook Story by Samsung od roku celebruje kulinarne opowieści, uczy, inspiruje, odkrywa nowe smaki i talenty. Z okazji pierwszych urodzin, gościem sp...
W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Krzysztof Ilnicki poprosił uczestników o przygotowanie wyjątkowego tortu. poradzilibyście sobie z jego...
Tomasz zachwycił jurorów swoim pomysłem na słodkości, które można zaserwować do popołudniowej herbatki. Spróbujecie odtworzyć jego wypieki?
Restaurant Week, czyli festiwal jedzenia promujący polską scenę gastronomiczną, trwa w najlepsze. Postanowiłam odwiedzić włoską restaurację Molto w...
Cook Story by Samsung to wyjątkowe miejsce na mapie Warszawy. Zabiera gości w podróże pełne smaków oraz aromatów z różnych stron świata. Pozwala łą...
Krzysztof Ilnicki postawił przed uczestnikami programu nie lada wyzwanie. Poprosił ich o przygotowanie mini bez, które doskonale sprawdzą się jako...
Rozpływa się przy każdym kęsie. Co to jest Paris Brest? Deser, w którym pierwsze skrzypce zdecydowanie gra krem. Odkryj ciekawą historię jego powst...
Nietypowy przepis na sernik: Migdałowy spód, konfitura z kumkwatów i karmelizowane gruszki. To świąteczna propozycja Grzegorza.
Jeszcze tylko w ten weekend macie okazję zarezerwować kolację w ramach wyjątkowego Festiwalu Fine Dining Week.
Myśleliście, że tosty francuskie to nic trudnego? Sprawdźcie, czy udałoby wam się przygotować je z przepisu Michała Brysia.
W sobotę 2 marca o godzinie 10:10 w Polsacie rozpoczynamy emisję wiosennych odcinków magazynu kulinarnego „Ewa gotuje”. Czym tym razem zaskoczy pro...
Sos beszamelowy to podstawa kuchni francuskiej, choć tak naprawdę wykorzystywany jest w wielu różnych potrawach z całego świata. Nazywany często „m...
Wino i jedzenie to duet doskonały, oczywiście jeśli zostanie odpowiednio skomponowany. Ile rodzajów dań i win, tyle różnych możliwości. Sprawdź, j...
Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotni...
Ciężko sobie wyobrazić początek dnia bez filiżanki gorącej kawy. Czasem jednak bywa tak, że temperatura za oknem jest wyższa od temperatury owej ka...