Wyniki wyszukiwania dla duzy pieczony pierog z miesnym farszem
Artykuły duzy pieczony pierog z miesnym farszem
Wszystkie
Była leniwa sobota, czas rozciągał się w nieskończoność, litery w książkach skakały przed oczami, przestawiały się i wyciągały, jakby nie chciały ż...
To już najwyższa pora, aby przypomnieć sobie o przepisach na treściwe i sycące zupy, które doskonale rozgrzeją nas w długie, wrześniowe wieczory.
Po przygotowaniu pierogów ruskich zostało ci sporo farszu? Każdemu się zdarza. Masz dwa wyjścia, albo wyjeść łyżką całość prosto z miski, albo użyć...
Spożycie ziemniaków w naszym kraju niezmiennie utrzymuje się na wysokim poziomie. Warto wiedzieć, że wykorzystać możemy nie tylko ich bulwy, ale na...
W sobotę 7 listopada o godzinie 10:10 w Polsacie Ewa Wachowicz w programie „Ewa gotuje” podzieli się kolejnymi sprawdzonymi przepisami zaczynając o...
Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będz...
Polacy są dumni ze swojej kuchni. Zazwyczaj również odwiedzający nas turyści doceniają nasze pierogi, żurek, kiełbasy, czy sery. Tym razem udało na...
Trudno wyobrazić sobie bez nich polską kuchnię, nie mówiąc już o świętach Bożego Narodzenia. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Skorzysta...
Smaczne serowe kluski podawane najczęściej na słodko, wyglądem przypominające tradycyjne kopytka. Skąd wzięła się ich nazwa i jak je przygotować, ż...
To nie są klasyczne pierogi ruskie, z mięsem czy owocami. Tym razem prezentujemy to tradycyjne i lubiane w Polsce danie wypełnione rybnym farszem z...
Pierogi ruskie to dla wielu osób wspomnienie smaków z dzieciństwa. Ich sekret tkwi w idealnym, kremowym farszu z cebulką i pieprzem. Jak wykonać go...
Wielkanoc i jajka to tradycja oraz nierozerwalne połączenie. Warto dla swoich gości przygotować najlepsze przepisy, jakie tylko mogą być. Przygotow...
Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem.
Rozpadające się pierogi podczas gotowania i jedzenia to koszmar niejednej pani domu. Niestety czasem zdarza się, że dochodzi do takiej sytuacji. Le...
Mąka, masło, sól, jajko – odpowiednio wyrobione i rozwałkowane ciasto to podstawa pierogów. Niby proste, ale w trakcie gotowania wiele rzeczy może...
Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyż...
Masz ochotę na nieco mniej tradycyjne pierogi? Proponujemy przepis na te z dodatkiem aromatycznej i zdrowej makreli. Sprawdź, co dodać do ryby, by...
To danie, w każdym domu przygotowywane jest według unikalnego przepisu. Jedno jest jednak pewne, idealne schabowe muszą mieć soczyste mięso oraz ch...
Prawdziwy skarb znad Bałtyku - choć niektórzy nawiązują do wysokiej ceny ryby, inni zachwycają się w ten sposób właściwościami węgorza. Nie musisz...
Pierogi goszczą w naszym jadłospisie na co dzień i są uważane za jedno z tradycyjnych dań słowiańskiej kuchni. Nie może ich zabraknąć też na naszy...
Wbrew pozorom, grudzień to jeden z najgorętszych miesięcy w roku. Wszystko za sprawą Świąt Bożego Narodzenia, spędzanych w ciepłej, rodzinnej atmos...
Czy ktokolwiek z nas wyobraża sobie święta bez pierogów? Nie wydaje nam się. Nawet jeśli nie przepadacie za tym daniem, stało się ono nieodłącznym...