Wyniki wyszukiwania dla dwukolorowe ciasto z jabłkami na oleju
Artykuły dwukolorowe ciasto z jabłkami na oleju
Wszystkie
Dobrej jakości składniki, sprawdzone przepisy i autentyczność to elementy, na które składa się kuchnia Ewy Wachowicz. W 488. odcinku programu "Ewa...
Jabłka to owoce, które warto jeść nawet codziennie. Można zrobić z nich także pyszne przetwory na zimę. Musy, dżemy i soki jabłkowe to produkty, kt...
Przywitaj nowy rok pysznym śniadaniem. Zaproponuj swojej rodzinie wyborne tosty francuskie z jabłkami z dodatkiem chrupiących orzechów. To idealne...
Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Bagietki są z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie. Dodatek śliwki, nadaje im specyficzny aromat i podkreśla...
W sobotę 26 marca w programie "Ewa gotuje", prowadząca sięgnie po klasyki kuchni śródziemnomorskiej – co ciekawe: u nas raczej mało znane.
Jabłka to jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze?
Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku.
Nie może ich zabraknąć w żadnej diecie! To płynne złoto dostarcza nam mnóstwa cennych składników. Wybierz swój ulubiony rodzaj.
Co zrobić ze zużytym olejem po smażeniu? Jak przechowywać olej i gdzie go wyrzucić? Jak wykorzystać zużyty olej ponownie? Te pytania często zadają...
Olej porowy często spotyka się w restauracjach i świetnie komponuje się z mięsem, rybami i warzywami. Ten dodatek swoją prostotą zachwyca podniebie...
Codziennie produkujemy ogromną ilość śmieci. W 2021 było to aż 13,7 mln ton odpadów komunalnych, czyli śmieci, które codziennie powstają podczas pr...
Airfryer Philips to wielofunkcyjne urządzenie do smażenia, grillowania i pieczenia. Dzięki wyjątkowej technologii opływu powietrza RapidAir gwarant...
Jakie tłuszcze dodają energii, a z których lepiej zrezygnować? Bierzemy pod lupę masło, margarynę oraz oleje i oliwy pochodzenia roślinnego.
Ewa Wachowicz od 13 lat inspiruje nas i zachęca do gotowania. Mimo stworzenia ponad dwóch tysięcy przepisów, cały czas zaskakuje nas nowymi, znakom...
Taki deser spełni oczekiwania nawet największych smakoszy. Kremowy i delikatny mus czekoladowy w połączeniu z lekko kwaśnymi jabłkami, soczystymi p...
Oleje wzbogacają smak potraw i są też ich aromatycznym uzupełnieniem. Wiele z nich posiada także szereg innych zastosowań.
Wybranie odpowiedniego oleju może stanowić nie lada wyzwanie. W końcu nie każdy z nich nadaje się do smażenia, a niektóre możemy spożywać tylko na...
Orzech koksowy oraz pozyskany z niego olej, to źródło nasyconych kwasów tłuszczowych, których nadmiar w diecie przyczynia się do rozwoju chorób uk...
Wytłaczany z pięknego, złotego rzepaku olej, stanowi jeden z najcenniejszych darów natury. Bogaty w wartości odżywcze, witaminy jest produktem, któ...
Nasz kraj jest jednym z największych w Unii Europejskiej producentów oleju rzepakowego. Olej ten przez niektórych nazywany jest oliwą Północy, ale...
„Ile teraz zapłacimy za butelkę oleju rzepakowego?” – takie pytanie zadaliśmy naszym Czytelnikom na Facebooku. Od kilku tygodni widać podwyżkę cen...
Olej z pestek moreli to produkt o cennych właściwościach, które mają szerokie zastosowanie w kuchni i w kosmetyce. Okazuje się, że świetnie działa...