Wyniki wyszukiwania dla fale dunaju z jablkami na duza blache
Artykuły fale dunaju z jablkami na duza blache
Wszystkie
Ciasto Fale Dunaju było kiedyś obowiązkową pozycją w menu rodzinnych spotkań i prywatek. Obecnie pamięć o nim wydaje się zanikać. Niesłusznie, gdyż...
Przywitaj nowy rok pysznym śniadaniem. Zaproponuj swojej rodzinie wyborne tosty francuskie z jabłkami z dodatkiem chrupiących orzechów. To idealne...
Jabłka to jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze?
Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku.
Zaburzona perystaltyka jelit może powodować uporczywe wzdęcia i bolesne zaparcia. Aby przywrócić skuteczną pracę układu trawiennego, trzeba dostarc...
Ewa Wachowicz od 13 lat inspiruje nas i zachęca do gotowania. Mimo stworzenia ponad dwóch tysięcy przepisów, cały czas zaskakuje nas nowymi, znakom...
Taki deser spełni oczekiwania nawet największych smakoszy. Kremowy i delikatny mus czekoladowy w połączeniu z lekko kwaśnymi jabłkami, soczystymi p...
Jabłka to owoce, które warto jeść nawet codziennie. Można zrobić z nich także pyszne przetwory na zimę. Musy, dżemy i soki jabłkowe to produkty, kt...
Wielkanoc to czas rodzinnych spotkań przy stole, na którym nie może zabraknąć aromatycznych wypieków. Do najpopularniejszych świątecznych słodkości...
Ewa Wachowicz od 13 lat inspiruje nas i zachęca do gotowania. Mimo stworzenia ponad dwóch tysięcy przepisów, cały czas zaskakuje nas nowymi, znakom...
Dobrej jakości składniki, sprawdzone przepisy i autentyczność to elementy, na które składa się kuchnia Ewy Wachowicz. W 488. odcinku programu "Ewa...
Po Wielkanocy nadszedł czas na lekką, zdrową, pożywną kuchnię. W pierwszym poświątecznym odcinku Ewa Wachowicz zdradziła, jak wykorzystać resztki z...
W 490. odcinku programu "Ewa Gotuje" prowadzącą zaproponuje widzom zrobienie pysznej i sycącej zupy gulaszowej, pierogi z farszem z białej kapusty...
Kiedyś to było… wspominają dorośli z rozrzewnieniem. Prawdą jest jednak, że kiedyś nie było zbyt wiele – PRL nie był okresem obfitującym w produkty...
Bez nich trudno sobie wyobrazić jakąkolwiek, większą lub mniejszą, uroczystość. Niektóre z nich potrafią być ozdobą stołu, inne z kolei są prawdziw...
Niewielkie czereśnie są nie tylko pyszne. Kryją w sobie mnóstwo substancji odżywczych, niezbędnych organizmowi do prawidłowego funkcjonowania.
Co robić z dzieciakami, które więcej czasu spędzają w domu? Istnieje wiele pomysłów na to, jak w prosty i przyjemny sposób zorganizować czas, angaż...
Po wielkanocnym ucztowaniu przy suto zastawionym stole przyszedł czas na odrobinę sportu i przegląd spiżarni. Ewa Wachowicz w 478. odcinku swojego...
Ciasto francuskie to bardzo uniwersalny składnik, który doskonale komponuje się zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami. Jak wykorzystać ci...
Violife to marka oferująca doskonałe wegańskie alternatywy dla nabiału, którą pokochali weganie, wegetarianie i fleksitarianie na całym świecie. Od...
Do 31 sierpnia trwa przedłużona edycja Restaurant Week w Warszawie. Dobrze zjemy w blisko 25 warszawskich restauracjach.
Jesień to wspaniały okres na połów ryb, zwłaszcza drapieżnych takich jak szczupak, który o tej porze roku jest szczególnie żarłoczny. Dzięki swoim...