Wyniki wyszukiwania dla fasolka szparagowa w słoikach
Artykuły fasolka szparagowa w słoikach
Wszystkie
Kto nie kocha fasolki szparagowej? Te warzywa mają wielu fanów, którzy tylko czekają na sezon, by wreszcie zajadać ją na różne sposoby. No właśnie...
Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, a...
Jak zamienić fasolkę szparagową w pyszny dodatek do obiadu? Dzięki przepisom naszych użytkowników, to pyszne warzywo z pewnością zacznie częściej g...
Fasolka szparagowa to - zaraz obok truskawek i bobu - jeden z symboli lata. Nie tylko przepięknie wygląda na talerzu, ale również dostarcza mnóstwo...
Sezon na żółtą fasolkę szparagową trwa krótko, dlatego należy go w pełni wykorzystać. Żółta fasolka zawiera witaminę C i A, beta-karoten oraz ma wł...
Masz ochotę na kulinarną podróż do Azji, pełną smaku i aromatu. Przygotuj makaron ryżowy smażony z fasolką szparagową i tofu, to pyszne danie świet...
Popularnym dodatkiem do letnich obiadów jest oczywiście fasolka szparagowa. Niezależnie od tego, czy wybierasz fasolkę żółtą, czy zieloną, wraz z n...
Najczęściej zielona, spłaszczona i łagodna w smaku. Co zrobić z fasolki mamut, która różni się od zwykłej szparagówki? To uniwersalny składnik zup,...
W ostatni kwietniowy weekend Ewa Wachowicz podzieli się inspiracjami na potrawy, które można zaserwować podczas biesiadowania pod chmurką. W progra...
Różnego rodzaju sałatki z buraków będą doskonałym dodatkiem do obiadu. Właśnie teraz jest najlepszy czas, aby przygotować przetwory z tych warzyw.
Lato to czas, kiedy fasolka szparagowa jest najsmaczniejsza, a jednocześnie najkorzystniejsza cenowo. Warto więc zaopatrzyć się w większą ilość, ab...
Rozgrzewające danie z prostych składników, które z pewnością masz w lodówce? Tu z pomocą przychodzi fasolka po bretońsku. Dodaj do niej boczek i ki...
Fasolka po bretońsku to jedno z najpopularniejszych jednogarnkowych dań w polskiej kuchni. Jej ogromnym atutem jest nie tylko wyrazisty smak, ale r...
Wekowanie zup to technika, którą stosuje się od lat w kuchni. Jest praktyczna, wpisuje się w koncepcję less waste i pozwala zaoszczędzić czas spędz...
Jeśli wybierasz się na wycieczkę lub biwak, będziesz potrzebować odpowiedniego prowiantu. Wiele osób nie wyobraża sobie posiłku bez mięsa, wówczas...
Fasolka adzuki, zwana również czerwoną soją, to roślina strączkowa, z której można wyczarować wiele smacznych potraw. Okazuje się, że poza walorami...
Fasolka szparagowa żółta to przysmak, którym często zajadamy się latem. Podana z jajkiem sadzonym i ziemniakami tworzy idealne, lekkie danie obiado...
W domowej spiżarni oprócz domowych sałatek, ogórków kiszonych oraz słodkich dżemów i soków owocowych, warto znaleźć miejsce na mięso w słoikach. To...
Doskonała do młodych ziemniaków i jajka sadzonego, pyszna w zupie jarzynowej oraz podana z bułką tartą. W lipcu młoda fasolka jest najsmaczniejsza....
Sezon na fasolkę szparagową trwa stosunkowo krótko, dlatego warto w pełni wykorzystać jej dostępność. Odpowiednio przygotowana będzie pyszna i chru...
Polski stół może wyglądać naprawdę światowo - na przyjęciach bryluje ryba po grecku wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko...
Fasolka szparagowa polecana jest szczególnie diabetykom, ale też kobietom w ciąży czy anemikom. W składzie kryje wiele witamin i minerałów, które n...