Wyniki wyszukiwania dla golonka peklowana parzona
Artykuły golonka peklowana parzona
Wszystkie
Ciasto parzone przekładane kremem z nutą wanilii i frużeliną malinową.
Ten osiemnastowieczny wynalazek dosłownie zrewolucjonizował cukiernictwo. Bo czy ktokolwiek z nas jest w stanie wyobrazić sobie świat bez ptysiów,...
Wiesz, że aromatyczną kawę możesz uzyskać nie tylko z ekspresu? Poznaj alternatywne sposoby parzenia kawy. Może któryś przypadnie Ci do gustu.
Redakcja Smakera oraz ekpia telewizyjna INTERIA.TV odwiedziły Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Mangha, by zgłębić tajniki parzenia herbaty po ja...
Lubisz piec? A może ktoś w twojej rodzinie jest urodzonym cukiernikiem? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco przynajmniej na jedno z tych pytań, z pewno...
W tym roku podczas tłustego czwartku chcesz zaskoczyć swoich domowników przepisem na nietypowe pączki? Oczywiście te klasyczne, z różą nigdy nie wy...
Żurek to jedna z najpopularniejszych zup w polskiej kuchni, a kiełbasa biała jest jednym z jej nieodłącznych składników. Jednak wybór odpowiedniej...
Wystarczy połączyć ze sobą kawę i listki świeżej mięty, aby już z samego rana wesprzeć organizm i dodać mu energii na cały dzień. Jak działa kawa z...
Mówi się, że golonka to potrawa, którą się kocha albo nienawidzi. Niemniej jednak przysmak ten ma mnóstwo fanów i uchodzi za kluczowe danie w wielu...
Golonka to przysmak, który ma wielu fanów. Doskonale sprawdza się ona w połączeniu z surówką, tłuczonymi ziemniakami oraz chrzanem i musztardą. Jed...
Wielu osobom wydaje się, że wędzenie to sztuka wyłącznie dla doświadczonych. Poświęcając chwilę swojego wolnego czasu, ty również możesz poznać taj...
Na myśl o wędzonej piersi z kurczaka cieknie ci ślinka? Mięso przyrządzone w ten sposób jest bardzo delikatne i soczyste. Chociaż wędzoną pierś z k...
Pierś z kurczaka to mięso, które – odpowiednio przyrządzone – potrafi być niezwykle soczyste i delikatne. Aby podkreślić jego walory smakowe, warto...
Odpowiednio skomponowana dieta staje się źródłem składników chroniących przed nowotworami. Czosnek, cebula, pomidory, kurkuma, zielona herbata to p...
Nie wyobrażasz sobie świąt bez talerza wypełnionego po brzegi smacznymi domowymi wędlinami? Jak zrobić je bez użycia konserwantów? Jak peklować mię...
Na wielkanocnym stole, oprócz jaj, tradycyjnie pojawiają się wędliny. Niestety, mimo bogatej, polskiej tradycji wędliniarskiej, o dobrą szynkę, bal...
Odpowiednio skomponowana dieta staje się źródłem składników chroniących przed nowotworami. Czosnek, cebula, pomidory, kurkuma, zielona herbata to p...
Na półkach sklepowych dostępne jest właściwie wszystko. Nie zmienia to faktu, że w niektórych przypadkach jakość i cena pozostawiają wiele do życze...
Peklowanie mięsa to element polskiej tradycji. To dość prosta czynność, która pozwala nie tylko przedłużyć mięsu trwałość, ale również nadaje mu wy...
Święta bez szynki? Trudno wyobrazić sobie przystrojony stół bez tego typu przysmaku. Dzisiaj dokładnie podpowiadamy, jak zrobić szynkę na Wielkanoc...
Mówi się, że golonka to niezdrowe i tłuste mięso. Mimo tego, bardzo często gości na naszych stołach. W końcu zjedzona raz na jakiś czas nie powinna...