Wyniki wyszukiwania dla hummus i zastosowanie
Artykuły hummus i zastosowanie
Wszystkie
Do czego można dodać hummus i dlaczego warto go jeść? Popularna w kuchni arabskiej pasta coraz częściej gości na polskich stołach. Jak go zrobić or...
Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy...
Strączki od kilku sezonów dominują na światowych talerzach. Za co są tak cenione i co można z nich zrobić?
Humus to pyszna przekąska, w klasycznej wersji przyrządzana z przegotowanej ciecierzycy. W dzisiejszym przepisie pojawia się dodatkowy składnik, cz...
Do czego można dodać hummus i dlaczego warto go jeść? Popularna w kuchni arabskiej pasta coraz częściej gości na polskich stołach. Czasem zdarza si...
Orientalna pasta, która świetnie sprawdzi się jako zdrowsza alternatywa dla masła. Nie tylko jest bardzo smaczna, ale i zawiera mnóstwo białka, wit...
Ewa Wachowicz zaprasza widzów na kolejny odcinek. Upiecze domowy chleb i poda go z bliskowschodnią pastą kanapkową. Daniem głównym, czyli rybnym gu...
Wiele osób nie może wyobrazić sobie życia bez kawy, a o poranku to niemal pozycja obowiązkowa. Warto wiedzieć, że możemy ją również wykorzystać w n...
Kupny lub przygotowany domowym sposobem keczup z pewnością znajdzie się niemal w każdej kuchni. Wiele osób nie wyobraża sobie bez niego wielu posił...
Kupny lub przygotowany domowym sposobem keczup z pewnością znajdzie się niemal w każdej kuchni. Wiele osób nie wyobraża sobie bez niego wielu posił...
Nie od dziś wiadomo, że cytryna może pomóc nam uporać się z przeziębieniem oraz poprawić smak wielu potraw. Ale to nie wszystko! Okazuje się bowiem...
Pewnie wiesz, że jarmuż to źródło cennych składników odżywczych. Wykazuje działanie antynowotworowe, poprawia pracę układu sercowo-naczyniowego, oc...
Nie ma na świecie popularniejszego sosu niż ten. Stanowi on podstawę polskiej kuchni, a przede wszystkim jest stosowany jako dressing do różnego ro...
Rzodkiewka nosi miano królowej nowalijek – pojawia się na lokalnych targowiskach jako jedna z pierwszych, oferuje liczne prozdrowotne właściwości i...
W Polsce raczej rzadko zdarza nam się jeść kwiaty, tymczasem na świecie staje się to bardzo popularnym trendem. W Ameryce Południowej nasturcja jes...
Większość z tych przypraw z pewnością znajduje się w waszej kuchni. Dzięki nim potrawy zyskują wyjątkowy smak i aromat. Ale czy wiedzieliście, że n...
Większość z tych przypraw z pewnością znajduje się w waszej kuchni. Dzięki nim potrawy zyskują wyjątkowy smak i aromat. Ale czy wiedzieliście, że n...
Migdały to wyjątkowo zdrowe źródło substancji odżywczych. Twarda skorupka skrywa bowiem same skarby: witaminy, mikroelementy, białko i cenne tłuszcze.
Szalotka to znana wszystkim odmiana cebuli. Jej popularność wynika głównie z łatwości uprawy, cennych właściwości leczniczych oraz delikatnego smak...
Każdy kto chociaż raz próbował wyeliminować cukier z diety, wie, że stanowi to nie lada wyzwanie. Całkowite zrezygnowanie ze słodyczy to trudna spr...
W Polsce raczej rzadko zdarza nam się jeść kwiaty, tymczasem na świecie staje się to bardzo popularnym trendem. W Ameryce Południowej nasturcja jes...
Olej z pestek moreli to produkt o cennych właściwościach, które mają szerokie zastosowanie w kuchni i w kosmetyce. Okazuje się, że świetnie działa...