Wyniki wyszukiwania dla jak smazyc makrele

(446)

Artykuły jak smazyc makrele

Wszystkie

Wideo Pierogi z makrelą

To nie są klasyczne pierogi ruskie, z mięsem czy owocami. Tym razem prezentujemy to tradycyjne i lubiane w Polsce danie wypełnione rybnym farszem z...

4
Informacje Jak zdrowo smażyć?

Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły c...

33
Wideo Pierogi z makrelą! Przepis dla odważnych

Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom niekonwencjonalnych smaków. Przygotuj pierogi z makrelą, z dodatkiem ogórka kiszonego, kwaśnej...

2
Wideo Pasta z wędzonej makreli i kiszonym ogórkiem

Lubisz makrelę? Jeśli tak, to koniecznie przygotuj ten przepis. To doskonały pomysł na śniadanie lub kolację. Makrela ma wiele cennych wartości odż...

12
Informacje Na jakim tłuszczu smażyć pączki?

Przygotowania do tłustego czwartku trwają w najlepsze. Wiele gospodyń już od kilku dni gromadzi przepisy, zastanawiając się, jakimi słodkościami ur...

4
Informacje Dania z makreli pomogą wzmocnić odporność jesienią

Jesień kojarzy się nie tylko z pięknymi krajobrazami pełnymi kolorowych liści. Dla wielu osób to także szara rzeczywistość – i szczyt sezonu na wię...

0
Informacje Jak smażyć pączki, żeby nie były surowe w środku i się nie przypalały?

W tłusty czwartek niemal każdy marzy o idealnym pączku, czyli mięciutkim wewnątrz i zarumienionym z zewnątrz. Cała tajemnica kryje się w sprawdzony...

8
Informacje Na czym smażyć faworki? Będą smaczne i chrupiące!

Faworki to jeden z ulubionych, karnawałowych przysmaków, które przyrządzane są również z okazji tłustego czwartku. Pomimo tego, że przepis na chrus...

10
Informacje Jak smażyć wołowe steki? Poradnik dla początkujących

Nie tylko Amerykanie uwielbiają wołowe steki. Polacy coraz częściej przekonują się do tej potrawy, ale wciąż nie do końca wiedzą, jak przyrządzić t...

23
Informacje To jedna z ulubionych ryb Polaków! Czy warto jeść makrelę wędzoną?

Jeśli chcesz zadbać o zdrowie, powinieneś włączyć do codziennego jadłospisu ryby. Dziś przyjrzymy się bliżej makreli, która jest świetnym źródłem k...

21
Informacje Wybitna pasta z wędzonej makreli. Awanturka z PRL-u przy niej to jak uboga krewna

To, jaki posiłek wybierzemy na śniadanie, wpływa na nasze samopoczucie w ciągu dnia. Warto sięgać po składniki, które dostarczą ci białka oraz zdro...

17
Informacje Na czym smażyć pączki? Nie każdy olej się do tego nadaje

Do przygotowania pączków oprócz ciasta drożdżowego z mąki pszennej oraz nadzienia niezbędny jest tłuszcz. Tu pojawia się pytanie, na czym smażyć pą...

6
Informacje Masło, olej, margaryna: Na czym najlepiej smażyć?

Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwuje...

56
Informacje Zdrowa i tania ryba, którą jemy za rzadko. Co można zrobić z makreli?

Choć staje się coraz popularniejsza w Polsce, wciąż jemy jej za mało. Właściwości makreli wpływają pozytywnie niemal na cały organizm, więc warto j...

51
Informacje Jak smażyć rybę? Praktyczny poradnik panierowania i smażenia ryb

Co zrobić dzisiaj na obiad? A może by tak… smażoną rybę? To przecież pyszny i zdrowy posiłek, do którego z łatwością dobierzecie także zdrowe dodat...

69
Informacje Na jakim tłuszczu najlepiej smażyć karpia? Nigdy ci się nie spali

Chociaż w każdym polskim domu potrawy, które lądują na wigilijnym stole są nieco inne, niemal, na każdym z nich musi znaleźć się karp. Jedno kręcą...

16
Informacje Na jakim tłuszczu smażyć kotlety? Mielone będą soczyste i pulchne

Kotlety mielone to klasyka polskiej kuchni. Mimo że goszczą na stołach większości z nas, często nie udaje się przygotować ich idealnie. Z tego arty...

30
Informacje Karp? Śledź, a może makrela. Trzy przepisy, którymi zachwycisz swoich gości

Choć każdy bez wahania wskazałby karpia w czołówce tradycyjnych wigilijnych potraw, nie każdemu ten smak przypada do gustu. Niektórzy zaś szukają n...

0
Informacje Jak smażyć faworki? Oto 10 przepisów, dzięki którym wyjdą idealne

Faworki, to obok pączków najpopularniejszy przysmak, którym zajadamy się w tłusty czwartek. Chrusty przybyły do nas z Litwy, przygotowuje się je ta...

63
Informacje Pieczarki duszą się na patelni zamiast smażyć? Prosty trik, a będą złociste i chrupiące

Smażenie pieczarek to jedna z najczęstszych czynności, jakie wykonuje się w kuchni. Pasują do zup kremów, dań głównych, sosów do mięs czy wytrawnyc...

76
Informacje Przestań smażyć ryby na tym oleju. Tracą wszystkie wartości i stają się niezdrowe

Jeśli w twojej kuchni często goszczą ryby, z pewnością zdarzyło ci się podać je w wersji smażonej. Okazuje się, że to, na czym smażymy ma ogromne z...

14
Informacje Bez ości i mulistego smaku, za to z chrupiącą skórką. Jak smażyć karpia, żeby wyszedł idealnie?

To najpopularniejsza ryba wigilijna w Polsce. Jak smażyć karpia w panierce, a jak bez? Co zrobić, aby smakował wszystkim domownikom, a nie odstrasz...

67
1 2 3 4 5
. . .
z
21